Odprta Kuhinja

Puhasti mandljevi kolački za nedeljsko sladkanje

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.


Sestavine


- 3 beljaki
- 70 g mletih mandljev
- 30 g moke
- 50 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g masla
- 80 g zamrznjenih borovnic
- 3 žlice likerja amaretto

Priprava


1. Borovnice prelijemo z likerjem amaretto in počakamo, da odmrznejo.

2. Mandlje, moko in sladkor zmešamo z raztopljenim in nekoliko ohlajenim maslom.

3. Beljake stepemo in jih postopoma vmešamo v zmes, s katero napolnimo modelčke za mini kolačke. Po vrhu posujemo še odtisnjene borovnice.

4. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah.

Nasvet: moko lahko nadomestite z mandljevo moko, tako bodo kolački brez glutena. Liker amaretto, ki je ostal od namakanja borovnic, lahko pokapljate po pečenih kolačkih.

Poskusite še: Trufelčki iz rdeče pese in avokada
Datum Objave: 6.10.2017 ob 15:10

Več iz te teme:

borovniceslaščicamandljikolačkiamaretto

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.