Puhasti mandljevi kolački za nedeljsko sladkanje
Odpri galerijo
A+ A-
Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.
Sestavine
- 3 beljaki
- 70 g mletih mandljev
- 30 g moke
- 50 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g masla
- 80 g zamrznjenih borovnic
- 3 žlice likerja amaretto
Priprava
1. Borovnice prelijemo z likerjem amaretto in počakamo, da odmrznejo.
2. Mandlje, moko in sladkor zmešamo z raztopljenim in nekoliko ohlajenim maslom.
3. Beljake stepemo in jih postopoma vmešamo v zmes, s katero napolnimo modelčke za mini kolačke. Po vrhu posujemo še odtisnjene borovnice.
4. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah.
Nasvet: moko lahko nadomestite z mandljevo moko, tako bodo kolački brez glutena. Liker amaretto, ki je ostal od namakanja borovnic, lahko pokapljate po pečenih kolačkih.
Poskusite še: Trufelčki iz rdeče pese in avokada
Datum Objave: 6.10.2017 ob 15:10