Puranja nabodala s panceto

Če je sonce, z žara, sicer pa iz ponvice.

Priprava: 15 minut; čas peke: 10 minut

Sestavine

– 1 kg puranjih prsi v kosu
– sol, poper, timijan, žajbelj
– vsaj 150 g rezin pancete
– sok ene limone
– olje

Priprava

1. Meso narežemo na kocke, velike 3 cm. Posebej zmešamo marinado iz limonovega soka, olja, začimb in malo soli. Meso damo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo marinirati pol ure.

2. Nato vsak kos mesa ovijemo v rezino pancete in kose nataknemo na paličice za ražnjiče. Ne pritiskamo jih drugega ob drugega, naj se le dotikajo, drugače se ne bodo prepekli.

3. Nabodala zdaj položimo v dovolj veliko posodo in jih prelijemo s preostankom marinade iz sklede. Tako jih pustimo vsaj 2 uri ali čez noč/delovni dan.

4. Ponev segrejemo in meso popečemo na vseh straneh.

Da bodo ostala sočna, nabodala pečemo največ 10 minut.
Ponudimo po korenčkovi juhi kot glavno jed s krompirjevo solato, bogato začinjeno s polivko iz kisle smetane, gorčice in na tanko narezane čebule.
Naredimo vnaprej: Vsekakor sestavimo nabodala in jih mariniramo. Namesto da bi vnaprej spekli meso, raje dan prej pripravimo krompirjevo solato in juho.
Nasvet: Puranje prsi so pusto meso z zelo malo maščobe, zato ga brez slabe vesti povežemo z bolj mastno panceto. Pazite pri soljenju marinade – slana je že panceta!
Različica: Lahko spečete na žaru pokrito pri 180–200 stopinjah ali v pečici pri 220 stopinjah, vendar v pečici traja dlje.
Namig: Skuhajte rženo kašo za jutri. Približno 200 g je potrebujete; kuhate jo slabo uro.
Poizkusite še: Slastna nabodala z lososom

Fototgrafija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.