Razkuštrani krompirji

Navihana glavna jed ali priloga za štiri.

Sestavine

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • 4 listi kodrolistnega ohrovta
  • žlica oljčnega olja
  • sol in poper

Omaka

  • 3 stroki česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g sira brie
  • 1,5 dl mleka
  • muškatni orešček
  • sol in kajenski poper

Priprava

1. Krompir kuhamo v osoljeni vodi približno 30 minut (odvisno od velikosti krompirja) ali pa ga prebodenega z vilicami pečemo v pečici eno uro.

2. Med tem na oljčnem olju prepražimo nariban česen in zalijemo z mlekom. Dodamo na koščke narezan brie in na majhnem ognju mešamo, da se sir razpusti ter omaka zgosti. Začinimo.

3. Ohrovt očistimo, narežemo na trakce in ga na hitro popražimo na oljčnem olju, da oveni. Solimo in popramo po okusu.

4. Kuhane krompirje na eni strani križno prerežemo in malce razpremo. Pri tem si pomagamo z nožem ali vilicami. Nadevamo jih z ohrovtom in prelijemo s sirno omako.

Poskusite še: Kosilo iz petih sestavin: nadevan sladek krompir

Naslovna fotografjia: Thinkstock

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana