Recept za čudovit ceviche, ki je očaral našo ekipo (in slovenski tiktok)

Odpri galerijo
A+ A-
Ko ribo »skuha« zgolj sok citrusov, se zgodi prava čarovnija okusov. Tokrat z belo ribo, limeto, pomarančo, zelišči in naribano redkvico.
Potrebujemo:
- 300 g svežega fileja bele ribe (npr. brancin, orada ali morski list)
- sok 4 limet
- sok 1 pomaranče
- manjša šalotka
- ali rdeča čebula
- 1–2 redkvici
- šopek svežega koriandra (lahko dodamo tudi malo peteršilja ali mete)
- 1 čili (po želji,
- za pikantnost)
- sol
- oljčno olje (neobvezno, za zaključek)
Tako ga pripravimo:
- Pripravimo ribo: fileje operemo, po potrebi odstranimo kožo in kosti, meso osušimo in narežemo na majhne kocke (velikost grižljaja). Prestavimo jih v stekleno ali keramično posodo.
- Citrusna marinada: v skledi zmešamo sok limet in pomaranče. Prelijemo po ribi, da je vsa pod tekočino, nato pustimo stati v hladilniku 20–30 minut, da se riba »skuha« v kislinah (meso postane motno in čvrsto). Vmes enkrat ali dvakrat premešamo.
- Šalotko ali čebulo narežemo na zelo tanke rezine. Redkvico naribamo na drobno. Zelišča grobo nasekljamo. Čili narežemo na tanke kolobarje, če se ga odločimo uporabiti.
- Zmešamo in začinimo: ko je riba marinirana, odlijemo večino tekočine (lahko pustimo malo po okusu). Dodamo nasekljana zelišča, čebulo, čili in sol po okusu. Nežno premešamo.
- Serviramo v skledicah ali na krožniku, tik pred postrežbo potresemo z naribano redkvico. Po želji pokapamo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
Video postopek priprave pa si lahko ogledate tudi na našem TikTok profilu:
Datum Objave: 21.6.2025 ob 06:06
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Priprava Brina Robinik Kobal Fotografija Sonja Ravbar