Recept za kamilični sladoled

Odlična osvežitev za soparne in vroče dni. Okus, ki ga je vredno poskusiti.

Sestavine

– 4 žlice svežih kamilic
– 250 ml polnomastnega mleka, 250 ml sladke smetane
– 70 g sladkorja, žlička medu, 4 rumenjaki

Priprava

1. Mleko segrejemo do vrenja, dodamo kamilice in na resnično šibkem ognju pustimo rahlo vreti 5 minut (temperatura naj ne bo visoka, da se mleko ne sesiri). Odstavimo in pustimo, da se delno ohladi, nato vmešamo med in premešamo.

2. Rumenjake in sladkor penasto zmešamo in stepemo smetano.

3. Ko se mleko delno ohladi, ga precedimo, nato vrnemo na šibek ogenj in vmešamo rumenjake s sladkorjem ter kratko pokuhamo (brez vrenja).

4. Ko se pripravljena krema ohladi, vmešamo še stepeno smetano in postavimo v zamrzovalnik.

5. Večkrat premešamo, da bo sladoled enakomerno zamrznjen.

Priporočamo še: Dejstva o pripravi domačega sladoleda

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed