Odprta Kuhinja

Recept za v nekaj minutah narejena snickers čokoladna jajčka

Fotografija: vaaseenaa/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Veliko noč zaznamujejo pirhi, radi pa se posladkamo tudi s čokoladno različico jajc. Danes bomo kar sami pripravili takšna, ki bodo šla zelo v slast.


Ta recept ima kar nekaj prednosti. Tako za tiste, ki pazijo na prehrano in se izogibajo uživanju sladkorja, kot za vse, ki radi brez slabe vesti pojedo kakšen sladek grižljaj več. Tisti, ki bodo recept pripravljali, bodo navdušeni nad njegovo enostavnostjo in kratkim časom, ki ga potrebujemo za izvedbo.

Kdor se bo priprave lotil v družbi mlajših pomočnikov, bo presenečen, s kakšno lahkoto bodo sodelovali. Tisti, ki pa je obseden s perfekcionizmom, bo lahko vse skupaj naredil tako lično, kot bi sladico izdelali v čokoladnem ateljeju. In da ne omenjamo tistih z ustvarjalno žilico. Možnosti za dekoriranje je praktično neomejeno!
https://www.youtube.com/watch?v=qlbDBW83EPI
Razumete, kam merimo, kajne? Skratka, recept je preprost, priprava pa zagotavlja eno samo zabavo. Potrebujemo tri sestavine, za dekor pa uporabimo še kakšno dodatno v kombinaciji naše domišljije. Skratka, pripravite datlje. Večji kot bodo, slajša bodo jajčka. Potrebovali boste še čokolado in arašidovo maslo. Za hrustljavost lahko dodate še drobljene arašide, za okras pa mrvice, drobljene liofilizirane maline, cvetove sivke, pražene lešnike, pistacijo, belo čokolado ... Kot smo omenili, možnosti je neomejeno!

Kako se lotimo priprave, se sprašujete? Najprej razkoščičimo datlje, če smo kupili takšne s peško. Nato z nožem v vsakega naredimo zarezo, da dobimo žepek. Tega napolnimo z arašidovim maslom, ki je seveda lahko tudi mandljevo ali lešnikovo. Le pazite, da ne bo preveč tekoče. Po želji lahko dodamo tudi pražene arašide. Nato vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 30 minut, med tem pa na štedilniku segrejemo črno ali mlečno čokolado in ji dodamo žlico ali dve masla. Seveda lahko naredimo tudi vegansko različico, s kokosovo maščobo.

Polnjene datlje nato pomočimo v čokoladni obliv ter jih zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Okrasimo jih z izbranimi sestavinami po okusu in navdihu, nato pa vse skupaj še za pol ure do uro postavimo v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Preden jih postrežemo, jih za kakšnih 15 minut do pol ure pustimo na sobni temperaturi.
Preberite še: Velikonočni limonov kolač s kremnim nadevom

Fotografija: vaaseenaa/Getty Images
Datum Objave: 7.4.2023 ob 07:04

Več iz te teme:

velika nočSnickersdatljičokoladna jajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.