Recept za zmagovalni golaž iz Kranja
Odpri galerijo
A+ A-
Zakaj bi bili toplejši meseci pravi trenutek za objavo recepta za golaž? Zato ker ravno zdaj marsikje potekajo razna tekmovanja v kuhanju golaža.
Zmagovalni golaž
Za 8–10 oseb.
- 1 kg govejega mesa
- 1 kg čebule
- nekaj lovorovih listov
- 3–4 stroki česna
- manjši šopek peteršilja
- malo domače paradižnikove mezge
- paprika v prahu (po okusu)
- malo olja
- sol, poper
Priprava
1. Na olju prepražimo na zelo drobno nasekljano čebulo. Ko je prepražena, dodamo strt česen, pomešamo in počakamo nekaj minut, da česen zadiši.
2. Zdaj dodamo na koščke narezano meso in začimbe. Solimo in popramo, mešamo. Po nekaj minutah dodamo še paradižnikovo mezgo in zalijemo s hladno vodo. Vode dodamo toliko, da v našem kotličku (oziroma loncu) dobimo primerno gostoto.
3. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo na majhnem ognju vsaj dve uri, lahko tudi dlje. Malo pred koncem kuhanja, ko je meso že skoraj skuhano, dodamo papriko v prahu (po okusu).
Priporočamo še: Tako Bine Volčič najraje pripravi zeleno solato
Datum Objave: 20.6.2022 ob 08:06