Riba iz pečice in enega pekača

Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!

Sestavine

  • 4 večji ribji fileti (zamrznjene prej odmrznemo)
  • 0,5 kg krompirja (manjšega ali narezanega na krhlje)
  • 2 veliki rdeči čebuli (krhlji)
  • 3–4 stroki česna, narezani na lističe
  • 4 paradižniki, narezani na rezine
  • za slabo pest nasekljanega peteršilja
  • za nekaj ščepov nasekljanega pehtrana, če je pri roki
  • sok 1 limone

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine, razporedimo v pekač in poškropimo z nekaj oljčnega olja, posolimo in pečemo približno 25 minut – rezine manj, krhlje dlje.

3. V tem času v ponvi na štedilniku razgrejemo oljčno olje in na njem pražimo čebulo (ne previsoka temperatura), ko se mehča, dodamo lističe česna in pražimo še minuto, dve, samo da zadiši.

4. Omehčano čebulo in česen naložimo na krompir v pekaču, nato razporedimo narezan paradižnik, nasekljana zelišča in na vrh ribje filete. Znova vse poškropimo z oljčnim oljem in sokom ene limone.

5. Vrnemo v pečico in pečemo še 12 do 15 minut, dokler se ne prepeče riba na vrhu.

Priporočamo še: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Recept sta testirali: Neli Selan in Lea Sterle, naši chefinji v Centru Kult316, ki spada pod BIC Ljubljana

Fotografija: Leon Vidic

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed