Odprta Kuhinja

Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Odpri galerijo
A+   A-
Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega ...



Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

  • 4 velike pesti drobnejših testenin

  • pločevinka pelatov

  • sol, poper po okusu

  • 150 g sira čedar ali drugega, ki se zlahka topi

  • 2 žlici masla


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Testenine skuhamo po navodilu na embalaži, a bolje manj kot več.

3. Odcedimo jih in preložimo v skledo.

4. Pelate nasekljamo in skupaj s tekočino zlijemo k testeninam, posolimo in popramo po okusu.

5. Dodamo dve tretjini sira, krepko premešamo in preložimo v pekač, velik približno 20 x 30 cm, po vrhu razporedimo nekaj kosmov masla. Porinemo v pečico za približno 15 minut.

6. Po tem času vzamemo iz pečice, posujemo s preostalim sirom in vrnemo v pečico za tako dolgo, da se sir zlato rjavo zapeče.
Priporočamo še: Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka

Recept sta testirali: Neli Selan in Lea Sterle, naši chefinji v Centru Kult316, ki spada pod BIC Ljubljana

Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 2.11.2020 ob 08:11

Več iz te teme:

testeninebrezmesne jedimakaroni s sirom

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja