Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega …

Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

  • 4 velike pesti drobnejših testenin
  • pločevinka pelatov
  • sol, poper po okusu
  • 150 g sira čedar ali drugega, ki se zlahka topi
  • 2 žlici masla

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Testenine skuhamo po navodilu na embalaži, a bolje manj kot več.

3. Odcedimo jih in preložimo v skledo.

4. Pelate nasekljamo in skupaj s tekočino zlijemo k testeninam, posolimo in popramo po okusu.

5. Dodamo dve tretjini sira, krepko premešamo in preložimo v pekač, velik približno 20 x 30 cm, po vrhu razporedimo nekaj kosmov masla. Porinemo v pečico za približno 15 minut.

6. Po tem času vzamemo iz pečice, posujemo s preostalim sirom in vrnemo v pečico za tako dolgo, da se sir zlato rjavo zapeče.

Priporočamo še: Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka

Recept sta testirali: Neli Selan in Lea Sterle, naši chefinji v Centru Kult316, ki spada pod BIC Ljubljana

Fotografija: Leon Vidic

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed