
Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.
Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 40 minut.
Sestavine
- 500 g prekajenega mesa
- po 1 rumen in rdeč korenček
- pol manjše zelene
- manjša čebula
- pol cvetače, pol brokolija
- četrt manjše glave zelja
- žlica olja
- 200 g suhega ješprenja
- 2 lovorova lista, ščep šetraja
- sol, poper
- po želji pol žličke mlete paprike, 2 žlici paradižnikove mezge
Priprava
1. Ješprenj večkrat oplaknemo in za uro namočimo v vodo.
3. Zelenjavo očistimo, narežemo in stresemo v lonec. Dodamo malo maščobe in na hitro popražimo. Dodamo še ješprenj, prilijemo vodo in začinimo z lovorom, šetrajem, po želji še s papriko in paradižnikom, če želimo ričet bolj »na rdeče«. V lonec damo tudi prekajeno meso in pokrito kuhamo 30 minut.
4. Na koncu popramo in po potrebi dosolimo. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha.
Namig: Po juhi pa kaj sladkega. V tem času to ne bo težko.
Nasvet: Ričet vam lahko skuha tudi pečica, poglejte recept, kako sta se ga lotila Tjaša in Blaž, dvojec Midva kuhava.
Fotografija je simbolična: Midva kuhava