Ričet s prekajenim mesom

Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.

Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 40 minut.

Sestavine

  • 500 g prekajenega mesa
  • po 1 rumen in rdeč korenček
  • pol manjše zelene
  • manjša čebula
  • pol cvetače, pol brokolija
  • četrt manjše glave zelja
  • žlica olja
  • 200 g suhega ješprenja
  • 2 lovorova lista, ščep šetraja
  • sol, poper
  • po želji pol žličke mlete paprike, 2 žlici paradižnikove mezge

Priprava

1. Ješprenj večkrat oplaknemo in za uro namočimo v vodo.

3. Zelenjavo očistimo, narežemo in stresemo v lonec. Dodamo malo maščobe in na hitro popražimo. Dodamo še ješprenj, prilijemo vodo in začinimo z lovorom, šetrajem, po želji še s papriko in paradižnikom, če želimo ričet bolj »na rdeče«. V lonec damo tudi prekajeno meso in pokrito kuhamo 30 minut.

4. Na koncu popramo in po potrebi dosolimo. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha.

Namig: Po juhi pa kaj sladkega. V tem času to ne bo težko.
Nasvet: Ričet vam lahko skuha tudi pečica, poglejte recept, kako sta se ga lotila Tjaša in Blaž, dvojec Midva kuhava.

Fotografija je simbolična: Midva kuhava

 

 

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana