Odprta Kuhinja

Ričet s prekajenim mesom

A+   A-
Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.



Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 40 minut.

Sestavine



  • 500 g prekajenega mesa

  • po 1 rumen in rdeč korenček

  • pol manjše zelene

  • manjša čebula

  • pol cvetače, pol brokolija

  • četrt manjše glave zelja

  • žlica olja

  • 200 g suhega ješprenja

  • 2 lovorova lista, ščep šetraja

  • sol, poper

  • po želji pol žličke mlete paprike, 2 žlici paradižnikove mezge


Priprava


1. Ješprenj večkrat oplaknemo in za uro namočimo v vodo.

3. Zelenjavo očistimo, narežemo in stresemo v lonec. Dodamo malo maščobe in na hitro popražimo. Dodamo še ješprenj, prilijemo vodo in začinimo z lovorom, šetrajem, po želji še s papriko in paradižnikom, če želimo ričet bolj »na rdeče«. V lonec damo tudi prekajeno meso in pokrito kuhamo 30 minut.

4. Na koncu popramo in po potrebi dosolimo. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha.
Namig: Po juhi pa kaj sladkega. V tem času to ne bo težko.

Nasvet: Ričet vam lahko skuha tudi pečica, poglejte recept, kako sta se ga lotila Tjaša in Blaž, dvojec Midva kuhava.

Fotografija je simbolična: Midva kuhava

 

 
Datum Objave: 24.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

juhe in enolončniceenolončnicaričetprekajeno meso

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.