Odprta Kuhinja

Rikotina krema z limono in jagodami: pripravljena je, še preden lahko rečeš njam

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Lahka, sadna, sladka in rahla – tako lahko na hitro opiševa ključne lastnosti dobre osvežilne pomladne sladice.


Krema iz rikote in limone je nežna in prijetno lahka, preliv iz jagod pa te žene, da iz kozarčka postrgaš še zadnjo kapljico.

Jagodni preliv



  • 200 g jagod

  • 2 žlici sladkorja v prahu


Rikotina krema z limono



  • 250 g rikote

  • 2 bio limoni (za lupinico in sok)

  • vrečka limonovega sladkorja

  • 3–4 žlice sladkorja v prahu

  • 250 ml sladke smetane za stepanje


Priprava


1. Jagodna osnova: v kozico stresemo jagode in sladkor v prahu. Pristavimo jo na ogenj in segrevamo, dokler se jagode povsem ne zmehčajo. Fino jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Jagodno osnovo razdelimo v 4 kozarce in postavimo na hladno, da se ohladi.

2. Rikotina krema: z limon nastrgamo lupinico, nato iz njih stisnemo sok, ki ga pretočimo skozi cedilo. Oboje zmešamo z rikoto. Dodamo vrečko limonovega sladkorja in 3–4 žlice sladkorja v prahu. Dobro premešamo.

3. Sladko smetano stepemo in jo s spatulo nežno primešamo k rikoti.

4. Dobljeno kremo nabrizgamo v kozarce na ohlajeno jagodno osnovo.

5. Rikotina krema ne potrebuje strjevanja, zato jo lahko pomlatimo kar takoj ali pa kozarčke vrnemo v hladilnik.
ni podpisa
ni podpisa


Priporočamo še: Ocvrti bezgovi cvetovi, kot jih pripravi naša Jasmina (VIDEO)
Datum Objave: 6.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

jagoderikotin krema

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.