Rikotina krema z limono in jagodami: pripravljena je, še preden lahko rečeš njam

Odpri galerijo
A+ A-
Lahka, sadna, sladka in rahla – tako lahko na hitro opiševa ključne lastnosti dobre osvežilne pomladne sladice.
Jagodni preliv
- 200 g jagod
- 2 žlici sladkorja v prahu
Rikotina krema z limono
- 250 g rikote
- 2 bio limoni (za lupinico in sok)
- vrečka limonovega sladkorja
- 3–4 žlice sladkorja v prahu
- 250 ml sladke smetane za stepanje
Priprava
1. Jagodna osnova: v kozico stresemo jagode in sladkor v prahu. Pristavimo jo na ogenj in segrevamo, dokler se jagode povsem ne zmehčajo. Fino jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Jagodno osnovo razdelimo v 4 kozarce in postavimo na hladno, da se ohladi.
2. Rikotina krema: z limon nastrgamo lupinico, nato iz njih stisnemo sok, ki ga pretočimo skozi cedilo. Oboje zmešamo z rikoto. Dodamo vrečko limonovega sladkorja in 3–4 žlice sladkorja v prahu. Dobro premešamo.
3. Sladko smetano stepemo in jo s spatulo nežno primešamo k rikoti.
4. Dobljeno kremo nabrizgamo v kozarce na ohlajeno jagodno osnovo.
5. Rikotina krema ne potrebuje strjevanja, zato jo lahko pomlatimo kar takoj ali pa kozarčke vrnemo v hladilnik.
ni podpisa

ni podpisa
Priporočamo še: Ocvrti bezgovi cvetovi, kot jih pripravi naša Jasmina (VIDEO)
Datum Objave: 6.6.2023 ob 07:06