
Z obiljem mladega česna. Jed, ki vam bo vzela slabih 30 minut.
Sestavine
pločevinka paradižnika
2 glavici mladega česna
oljčno olje
500 g zamrznjenih repkov rakcev
kozarec vina
peteršilj
300–400 g riža parboiled
Priprava
1. Repke rakcev na pol ali povsem odtalimo.
2. Česen olupimo in drobno narežemo. V globoko ponev damo žlico oljčnega olja in v njem pazljivo popražimo polovico česna, da zadiši.
3. V ponev stresemo riž, počakamo, da postekleni, nato prilijemo vino in čez minuto še paradižnik. Solimo, krepko pomešamo, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 5 minut.
4. Med riž dodamo rakce, prilijemo kozarec vode in kuhamo 10 minut. Postopno in potrebi prilivamo vodo in sem in tja pomešamo.
5. Nazadnje med riž vmešamo še preostanek česna, okrasimo s peteršiljem in ponudimo z zeljno solato.