Rižota za žafraniko in parmezanom
Odpri galerijo
A+ A-
Cenejša različica znamenite milanske rižote z žafranovimi nitkami.
Sestavine
- srednje velika čebula
- 220 g riža arborio
- 1,5 dl belega vina
- 40 g parmezana
- kokošja ali zelenjavna jušna osnova (približno liter)
- 2 zvrhani žlički žafranike
- rumenjak
- maslo
- oljčno olje
- sol, (beli) poper po okusu
Priprava
1. Na majhnem do zmernem ognju segrejemo 4–5 žlice oljčnega olja. Dodamo na drobno sesekljano čebulo, jo posolimo in dušimo 5–10 minut, da se popolnoma zmehča.
2. Dodamo riž in mešamo, da riž postekleni. Nato dolijemo vino in kuhamo toliko časa, da vino izpari.
3. Primešamo žafraniko, rahlo povečamo ogenj in nato postopoma med mešanjem dolivamo po nekaj jušne osnove. Tako ponavljamo in kuhamo 15–18 minut (odvisno od izbranega riža in navodil z embalaže).
4. Na koncu vmešamo še nariban parmezan, 1–2 žlici masla, popramo in dosolimo po okusu, če je treba, nato ponev z rižoto odstavimo ter takoj v še vročo vmešamo rumenjak.
Priporočamo še: Neskončni kvas: pol žličke suhega in do smrti ste preskrbljeni
Datum Objave: 19.3.2020 ob 08:03