Odprta Kuhinja

Rogljički z zeliščnim nadevom

A+   A-
Gostje bodo navdušeni.


Sestavine


Testo
- 0,5 kg moke
- 125 g margarine ali masla
- 2 žlički olja, sol po potrebi
- ½ kocke kvasa
- jajce, približno 500 ml mleka

Nadev
- 100 g skute, jajce
- sol, po ščepec žajblja, rožmarina, bazilike, origana, drobnjaka, kapucinka, boraga

Priprava


1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Mleko segrejemo, dodamo nadrobljen kvas.

2. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo luknjico. Vanjo zlijemo mleko s kvasom. Pustimo v posodi, da vzhaja približno 10 minut. Nato premešamo z drugimi sestavinami ter testo pustimo vzhajati slabo uro, pokrito in lepo na toplem.

3. Zelišča očistimo, zmeljemo in primešamo k skuti, dodamo jajce, sol in premešamo.

4. Testo razvaljamo v krog in razrežemo na 8 delov, da dobimo trikotnike.

5. Žličko namaza damo na vsak trikotnik na širši del in zvijamo proti ožjemu, da dobimo rogljičke. Zložimo jih na pekač.

6. Rogljičke pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem in povrhu še z malo stopljenega masla.

7. Pečemo jih približno 20 minut, da postanejo lepo zlato rjavi.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 31.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: