S tem trikom rešite kumare, ki niso več hrustljave

bhofack2/Getty Images

Na tiktoku pravijo, da lahko kumaro s preprostim trikom vrnemo v prvotno stanje – dosežemo lahko, da bo zopet hrustala.

Preteklo poletje so gotovo zaznamovali tudi naši buhteči vrtovi. Visoke temperature so dobro dele mnogim rastlinam in sezona je bila izjemno rodovitna tudi za kumare. Komaj smo jih obirali sproti in iz njih pripravljali kumarične solate, omake in napitke. No, sezona je sicer končana, a na vrtu morda še najdemo kakšno kumaro, kakšna pa mogoče pozabljena leži tudi kje v zadnjem delu predala hladilnika.

Če zadnji stavek velja tudi za vas, ste verjetno ugotovili, da kumara ni več tako hrustljava, kot bi si želeli. Ker je hrustljavost sicer ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti te zelenjave, nas slednje seveda ne navdušuje. A na tiktoku pravijo, da lahko kumaro s preprostim trikom vrnemo v prvotno stanje – dosežemo lahko, da bo zopet hrustala.

Zvijačo, kako kumaram vrniti svežino, so objavili na profilu Too Good To Go, kjer želijo uporabnike družbenih omrežij na različne načine naučiti, kako zavreči čim manj hrane. In nedavno so želeli preprečiti, da bi po nepotrebnem zavrgli kumare, ki niso več popolnoma sveže. Navodila pa so naslednja.

Kumaro narežemo na podolgovate kose in jih vložimo v kozarec. Napolnimo ga z vodo do vrha, pokrova pa ne potrebujemo. Vse skupaj za dan ali čez noč postavimo v hladilnik. Zelenjava bo vpila vodo, ker pa so kumare hrustljave ravno zaradi njene visoke vsebnosti, bodo zopet hrustljave.

Trik zelo dobro deluje na običajnih kumarah, pri angleških malce manj. Razlog za to pa je, kot pravijo na portalu The Kitchn, v debelini lupine in gostoti teksture mesa kumare.

Preberite še: Temu se morate izogniti, če želite najboljšo bučno juho

Fotografija: bhofack2/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana