Temu se morate izogniti, če želite najboljšo bučno juho

Fotografija: AnnaPustynnikova/Getty Images

Buče bi lahko označili za znanilke jeseni in tudi koledar že potrjuje, da je čas za bučno juho.

Na menije se z jesenjo vračajo buče, ki bodo jedi obarvale oranžno. Iz njih lahko pripravimo marsikaj, prva stvar, ki nam pade na pamet, pa je seveda bučna juha. Brez težav bi jo lahko označili za preprosto jed z velikim učinkom. Da bo letošnja še posebej okusna, pa se moramo pri pripravi izogibati spodnjim napakam.

Ne dodajajte smetane ali mleka

Prava bučna juha nima kremaste teksture, temveč žametno. Zato se izognimo dodajanju smetane ali mleka, saj bosta spremenila bučno, že naravno gladko konsistenco, ki nastane, ko jo spasiramo. Prav tako bo odveč vsa dodana maščoba, ki bo omilila muškatni okus buče.

Ne pretiravajte z začimbami

Buča ima izjemno prijeten in nezamenljiv okus, ki ga pri kuhanju juhe želimo ohraniti. Zato z začimbami ne smemo pretiravati, predvsem pa izbiramo takšne, ki bodo aromo buče poudarili in ne prekrili. Pri slednji nalogi se bodo tako najbolje odrezali paprika v prahu, ingver in muškatni orešček.

Napačna izbira buče

Poznamo ogromno različnih sort buč in nekatere so za pripravo juhe bolj primerne od drugih. Zaradi kašaste teksture je najbolj primerna hokaido, prav tako se bo dobro odrezala muškatna buča. Maslenko pa raje uporabite za pripravo slaščic.

Pozabljate na dodatke

Čeprav ima buča aromatičen okus, pa se juha lahko čuti rahlo dolgočasna. Ker je naravno precej sladka, potrebuje še kakšen dodatek, ki jo bo dvignil na višji nivo. Odlična pika na i je tako recimo pražena slanina, lahko dodamo tudi sveže jabolčne krhlje ali po vrhu posujemo gorgonzolo. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na nekaj kapljic bučnega olja ali limone.

Preberite še: Katera vrsta buče je najboljša za pripravo posameznih jedi

Fotografija: AnnaPustynnikova/Getty Images

Deloindom.si: Kaj septembra sejemo, če želimo pridelek kmalu
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana