Sadne košarice

Testo zadošča za en pekač za mini mafine.

Sestavine

Krhko testo
– 12,5 dag moke, 6 dag masla, rumenjak
– 3 žlice hladne vode, žlička sladkorja

Nadev
– 25 dag kremnega sira, žlica sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 10 dag borovnic, 10 dag jagod
– mleti sladkor

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Iz vseh sestavin na hitro umesimo krhko testo, kepo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure.

3. Po tem času testo razvaljamo na plastični podlagi, približno 3 mm debelo, s kozarcem za belo vino izrežemo kroge, jih položimo v vdolbine pekača in prebodeno z vilicami. Ne potrebujejo dodatne maščobe, ker je testo samo odda dovolj, prav tako ni potrebna slepa peka.

4. Košarice pečemo 15 minut.

5. Ohlajene napolnimo z nadevom, ki ga zmešamo iz kremnega sira in dodatkov. Okrasimo s sadjem, ki ga imamo pri roki, posujemo z mletim sladkorjem.

Recpt: Irena Hiti
Naslovna fotografija: Jure Eržen

Poskusite še: Kokosova granola z orehi

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.