Odprta Kuhinja

Jajčni sataraš po receptu Tjaše in Blaža (Midva kuhava)

Sataraš (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Vroči poletni dnevi poskrbijo, da sta paradižnik in paprika na vrhuncu kakovosti, kar lahko s pridom izkoristimo za sočen sataraš.

Ta klasična jajčna jed je ravno pravšnja za hitro in lahko kosilo, ob katerem ne potrebujemo drugega kot dober kruh. Sataraš je v repertoarju vsake gospodinje, pri naju se v njem vedno znajdejo paprike različnih barv, na vrhu pa se bohoti kepa kisle smetane. Tu imaš sataraš, zdaj ga pa zmaž'!

Sestavine

  • velika čebula
  • 3 večji paradižniki
  • 3 paprike poljubne barve
  • 4 jajca
  • bazilika, sol, poper
  • česen v prahu
  • sončnično olje
  • kisla smetana

Priprava

  1. Predpriprava: najprej blanširamo paradižnike – vanje zarežemo plitev križ in jih potopimo v lonec z vrelo vodo. Po dobri minuti jih vzamemo iz kropa. Olupimo jih in sesekljamo, pri tem pa pazimo, da obdržimo vse sokove.
  2. Čebulo narežemo na drobne kocke.
  3. Papriko narežemo na enako velike kocke.
  4. Priprava: v visoki ponvi segrejemo 2–3 žlice olja in na njem 5 minut pražimo čebulo na srednje močnem ognju.
  5. Dodamo papriko in jo med občasnim mešanjem pražimo 7–10 minut.
  6. Primešamo še sesekljan paradižnik s tekočino vred ter sesekljano baziliko in pol žličke česna v prahu.
  7. Solimo in popramo po okusu, nato kuhamo, da vsa tekočina povre.
  8. V posodico ubijemo jajca in jih razžvrkljamo.
  9. Prelijemo jih čez zelenjavo in pustimo 2–3 minute, nato začnemo mešati.
  10. Ko jajca zakrknejo, ponev odstavimo.
  11. Sataraš postrežemo z zvrhano žlico kisle smetane in sesekljanim svežim peteršiljem.

Priporočamo še: Ribji fileji s hrustljavo skorjico (VIDEO)

Datum Objave: 26.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

jajcahitro in preprostoVegi

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.