Jajčni sataraš po receptu Tjaše in Blaža (Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+ A-
Vroči poletni dnevi poskrbijo, da sta paradižnik in paprika na vrhuncu kakovosti, kar lahko s pridom izkoristimo za sočen sataraš.
Ta klasična jajčna jed je ravno pravšnja za hitro in lahko kosilo, ob katerem ne potrebujemo drugega kot dober kruh. Sataraš je v repertoarju vsake gospodinje, pri naju se v njem vedno znajdejo paprike različnih barv, na vrhu pa se bohoti kepa kisle smetane. Tu imaš sataraš, zdaj ga pa zmaž'!
Sestavine
- velika čebula
- 3 večji paradižniki
- 3 paprike poljubne barve
- 4 jajca
- bazilika, sol, poper
- česen v prahu
- sončnično olje
- kisla smetana
Priprava
- Predpriprava: najprej blanširamo paradižnike – vanje zarežemo plitev križ in jih potopimo v lonec z vrelo vodo. Po dobri minuti jih vzamemo iz kropa. Olupimo jih in sesekljamo, pri tem pa pazimo, da obdržimo vse sokove.
- Čebulo narežemo na drobne kocke.
- Papriko narežemo na enako velike kocke.
- Priprava: v visoki ponvi segrejemo 2–3 žlice olja in na njem 5 minut pražimo čebulo na srednje močnem ognju.
- Dodamo papriko in jo med občasnim mešanjem pražimo 7–10 minut.
- Primešamo še sesekljan paradižnik s tekočino vred ter sesekljano baziliko in pol žličke česna v prahu.
- Solimo in popramo po okusu, nato kuhamo, da vsa tekočina povre.
- V posodico ubijemo jajca in jih razžvrkljamo.
- Prelijemo jih čez zelenjavo in pustimo 2–3 minute, nato začnemo mešati.
- Ko jajca zakrknejo, ponev odstavimo.
- Sataraš postrežemo z zvrhano žlico kisle smetane in sesekljanim svežim peteršiljem.
Priporočamo še: Ribji fileji s hrustljavo skorjico (VIDEO)
Datum Objave: 26.8.2024 ob 07:08