Odprta Kuhinja

Shamandar bi tahini

Odpri galerijo
A+   A-
Veganski recept za predjed iz rdeče pese s tahinijem.


Sestavine


- 2 rdeči pesi
- sok ene limone
- dva stroka česna
- sol
- maroška meta (ali druga vrtna meta z blagim okusom)
- zvrhana žlica tahinija
- lonček sojinega jogurta (brez okusa, natur)

Priprava


1. Liste rdeče pese odrežemo približno dva centimetra nad gomoljem. Ne odtrgamo, ampak odrežemo, da ostane gomolj nepoškodovan. Peso le operemo, ne krtačimo, repek pustimo. Tako pripravljena pesa med kuhanjem ne bo puščala barve. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomolja, od 40 minut do ene ure.

2. Pustimo, da se ohladi v vodi, nato jo z rokami z lahkoto olupimo. Olupljeno kuhano rdečo peso grobo naribamo (kot jabolka za štrudelj).

3. Za marinado v limonovem soku raztopimo sol in strt česen, nato dodamo tahini in z metlico gladko razmešamo, kar bo sprva videti, da ni možno.

4. Osmukamo lističe mete, večje natrgamo.

5. V peso vmešamo jogurt, marinado in meto ter postavimo v hladilnik za uro ali dve.

6. Ponudimo v majhnih skodelicah kot zanimivo osvežitev pred večerjo ali kot prilogo k orientalskim jedem.

Foto: Hana Splichal

Preverite še: Predjed z rdečo peso

Datum Objave: 2.8.2017 ob 06:08

Več iz te teme:

veganskordeča pesapredjeditahini

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja