Shamandar bi tahini

Veganski recept za predjed iz rdeče pese s tahinijem.

Sestavine

– 2 rdeči pesi
– sok ene limone
– dva stroka česna
– sol
– maroška meta (ali druga vrtna meta z blagim okusom)
– zvrhana žlica tahinija
– lonček sojinega jogurta (brez okusa, natur)

Priprava

1. Liste rdeče pese odrežemo približno dva centimetra nad gomoljem. Ne odtrgamo, ampak odrežemo, da ostane gomolj nepoškodovan. Peso le operemo, ne krtačimo, repek pustimo. Tako pripravljena pesa med kuhanjem ne bo puščala barve. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomolja, od 40 minut do ene ure.

2. Pustimo, da se ohladi v vodi, nato jo z rokami z lahkoto olupimo. Olupljeno kuhano rdečo peso grobo naribamo (kot jabolka za štrudelj).

3. Za marinado v limonovem soku raztopimo sol in strt česen, nato dodamo tahini in z metlico gladko razmešamo, kar bo sprva videti, da ni možno.

4. Osmukamo lističe mete, večje natrgamo.

5. V peso vmešamo jogurt, marinado in meto ter postavimo v hladilnik za uro ali dve.

6. Ponudimo v majhnih skodelicah kot zanimivo osvežitev pred večerjo ali kot prilogo k orientalskim jedem.

Foto: Hana Splichal

Preverite še: Predjed z rdečo peso

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.