Šipkov liker
A+ A-
Šilce dodajte v zimski čaj.
Sestavine
- 450 g šipka
- 400 ml vode
- 120 g sladkorja
- kavna žlička začimb za medenjake
- 2 žlici ruma
- pomarančna lupinica
Priprava
1. Šipek očistimo pecljev, operemo in stresemo v posodo, dolijemo vodo in na srednji temperaturi pustimo kuhati toliko časa, da voda izhlapi. Tako se šipek zmehča in spusti barvo. Ohladimo.
2. Litrsko steklenico napolnimo skoraj do polovice s šipkom, dodamo 60 g sladkorja, lupinico pomaranče, kavno žličko začimb za medenjake in do vrha prilijemo žganje (lahko vodko, konjak).
3. V drugi litrski steklenici ponovimo postopek, le namesto začimb za medenjake dodamo dve žlici ruma ali rumovo aromo.
4. Pustimo stati vsaj 2 tedna na sobni temperaturi, nato precedimo in shranimo v stekleni embalaži.
Namig: Ponudimo ob rezini marmornega kolača.
Besedilo: Mirjam Grilc
Fotografije: Krištof Grilc
Preberite še: Rdeč in čvrst: šipek vabi
Datum Objave: 13.10.2017 ob 18:10