Odprta Kuhinja

Sirniki – skutne palačinke brez kompliciranja

Sirniki – skutne palačinke brez kompliciranja (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Vsi, ki obožujete s skuto polnjene palačinke in zapečene v pečici, pa se vam jih ne ljubi pripraviti – to je recept za vas!

Ah ja, palačinke. Klasika mnogih oblik, okusov in nadevov. Nekaterim je dovolj, da nanje špricnejo limonov sok in frcnejo cuker, drugi pa bi vanje zavili bogat nadev in jih še gratinirali. Palačinke s skutnim nadevom spadajo v drugi tabor in daljšo pripravo povsem upravičijo z odličnim okusom. Do enakega okusa pa lahko uberemo bližnjico – sirniki vključujejo elemente skutnega nadeva kar v sami masi, zato je priprave konec že po prvi peki.

Sirniki – skutne palačinke

  • 250 g nepasirane skute
  • 1 jajce
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja
  • 50 ml mleka
  • lupinica pol bio limone
  • 80 g moke
  • pol žličke pecilnega praška

Priprava

  1. V eni posodi zmešamo moko in pecilni prašek.
  2. V drugi posodi sklofamo jajce in ga zmešamo s skuto.
  3. Primešamo druge sestavine, na koncu pa še moko s pecilnim praškom.
  4. Ponev segrejemo na srednje močnem ognju in vanjo kanemo malo olja ali masla.
  5. Za sirnik na ponev stresemo 2 žlici mase in pustimo 2 minuti, da se kupček razleze in zlato rumeno zapeče.
  6. Previdno obrnemo in pečemo še 1–2 minuti.
  7. Temperaturo ponve in čas peke prilagodimo glede na prvo palačinko, potem spečemo še sirnike iz preostale mase.
  8. Skutne palačinke so odlične kar same, lahko pa jih potresemo s sladkorjem v prahu ali postrežemo z marmelado.

Priporočamo še: Krompirjev zavitek iz najbolj osnovnih sestavin, ki so vedno pri roki

Datum Objave: 27.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

hitro in preprostosladicezajtrkpalačinke

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.