Krompirjev zavitek iz najbolj osnovnih sestavin, ki so vedno pri roki
Odpri galerijo
A+ A-
Ponudimo ga kot prilogo ali samostojno jed, okusen je tudi hladen. In še nekaj: nihče se ne pritožuje, ko ga postavimo na mizo.
Krompirjev zavitek spada v nabor jedi, ki jih lahko pripravimo, ko sta hladilnik in shramba skoraj povsem prazna in smo za nameček brez idej. Za to izvrstno jed namreč potrebujemo osnovne sestavine, ki redkokdaj zmanjkajo. Seveda lahko pripravimo brezmesno različico, namesto ocvirkov lahko denimo v nadev dodamo malo sira ali skute. Kadar se zelo mudi, uporabimo kar kupljeno vlečeno testo, en zavitek bo ravno prav.
Krompirjev zavitek
Za 4 osebe.
- 300 g moke
- 1,5 dl mlačne vode
- 6 srednje velikih krompirjev
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 3 jajca
- 1 kisla smetana
- 2 skodelici suhih ocvirkov
- sol, poper, olje
Priprava
- Moko stresemo na delovno površino, dodamo sol in premešamo. V sredini naredimo jamico, vanjo zlijemo žlico olja. Postopno dodajamo vodo in zgnetemo v mehko in voljno testo. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati.
- Krompir olupimo in narežemo na kocke, čebulo in česen olupimo in sesekljamo.
- V ponvi na olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo krompir, solimo in popramo in pražimo, dokler se nekoliko ne zmehča.
- Jajca razžvrkljamo in polovico zlijemo na krompir, dodamo dobro polovico ocvirkov in pustimo na ognju, da jajca zakrknejo. Malce ohladimo.
- Testo tanko razvaljamo in po njem razporedimo nadev. Zavijemo in namestimo v pekač. Prelijemo s preostalimi jajci in pečemo približno 45 minut na 180 stopinj.
Priporočamo še: Tako na čisto preprost način očistite dno pečice
Onaplus.si: Največ koristnih učinkovin ima ta vrsta medu
Datum Objave: 24.1.2024 ob 06:01