Odprta Kuhinja

Široki rezanci z brancinom

Odpri galerijo
A+   A-
Znameniti recept z juga Italije.



Priprava: 15 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 500 g širokih nakodranih rezancev
- 2 manjša cela brancina
- 500 g svežega češnjevega paradižnika
- 2 manjši čebuli
- bazilika
- košček pekoče paprike, feferona
- kozarec suhega belega vina
- oljčno olje
- sol, poper
- eko limona

Priprava


1. Najprej spečemo ribi v ponvi na malo olja, pečeni pa preložimo na krožnik, da se ohladita.

2. V velikem loncu pristavimo vodo za testenine.

3. Paradižnike narežemo na četrtine in čebulo na tanke rezine. Feferon drobno sesekljamo.

4. V večji globoki ponvi segrejemo žlico olja in na njem svetlo popražimo čebulo. Dodamo paradižnik, feferon, prilijemo vino in na zmernem ognju kuhamo 5 minut. Začinimo s soljo, poprom, baziliko in lupinico pol (ali cele) limone.

5. Vrelo vodo solimo in v kropu skuhamo testenine na zob. Rezanci so praviloma skuhani v 5 minutah.

6. Meso brancina razkosamo, odstranimo kosti, pokapamo s sokom limone, solimo in vmešamo v omako.

7. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale. Takoj ponudimo s solato iz okisanega stročjega fižola.
Različica: Namesto brancina izberite file osliča, škarpine, lista ali celo orado. Belo ribo, torej. Kar se paradižnika tiče, je ta tokrat iz toplega rastlinjaka.

Naredimo vnaprej: Skuhajte omako ali vsaj specite ribo in jo razkosajte. S tem si prihranite veliko dela in časa.

Priporočamo: Osem trikov za peko, ki jih še ne poznate

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 15.11.2018 ob 10:11

Več iz te teme:

kosilotesteninerezancibrancin

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.