Sivkin clafoutis s hruško

Hitro pripravljena in nežna sladica s pridihom sivke. Hruške lahko po želji zamenjamo z drugim poljubnim sadjem, kot so borovnice, zrela jabolka …

Te poslastice bo za dva jedca ali dva majhna pekača (10 x 15 cm).

Sestavine

– 50 g moke
– 50 g sladkorja
– 1/3 žličke vanilje v prahu (lahko vaniljev sladkor)
– 2 ščepa sivkinih cvetov
– 2 jajci
– 20 g masla (stopljenega)
– 2 dl mleka (sobne temperature)
– zrela hruška

Priprava

1. Pekača namastimo z maslom.

2. Hruško po dolgem prerežemo na polovico. Vsako polovičko nato še narežemo na rezine (ki naj se držijo skupaj).

3. V posodi zmešamo moko, sladkor, vaniljo in sivko. Dodamo jajci, dobro premešamo ter prilijemo še stopljeno maslo in mleko. Zmes mora biti gladka in precej tekoča.

4. Hruško (polovičko) položimo v pekač in okoli nje vlijemo pripravljeno testo. Pečemo pri 180 stopinjah približno 27–30 minut (oz. do zlato rjave barve).

5. Pečeno pustimo stati nekaj minutk, posujemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo. Namig: Sivko lahko v receptu tudi izpustimo ali jo nadomestimo z drugo začimbo. In še: med peko clafoutis precej naraste v vse smeri, vendar se takoj, ko je pečen, »usede« nazaj v pekač.

Recept in fotografije: Ana Bulat

Preberite še: Štirje razlogi, zakaj po obroku potrebujete sladico

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana