Odprta Kuhinja

Sivkin clafoutis s hruško

Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljena in nežna sladica s pridihom sivke. Hruške lahko po želji zamenjamo z drugim poljubnim sadjem, kot so borovnice, zrela jabolka ...



Te poslastice bo za dva jedca ali dva majhna pekača (10 x 15 cm).

Sestavine


- 50 g moke
- 50 g sladkorja
- 1/3 žličke vanilje v prahu (lahko vaniljev sladkor)
- 2 ščepa sivkinih cvetov
- 2 jajci
- 20 g masla (stopljenega)
- 2 dl mleka (sobne temperature)
- zrela hruška

Priprava


1. Pekača namastimo z maslom.

2. Hruško po dolgem prerežemo na polovico. Vsako polovičko nato še narežemo na rezine (ki naj se držijo skupaj).

3. V posodi zmešamo moko, sladkor, vaniljo in sivko. Dodamo jajci, dobro premešamo ter prilijemo še stopljeno maslo in mleko. Zmes mora biti gladka in precej tekoča.

4. Hruško (polovičko) položimo v pekač in okoli nje vlijemo pripravljeno testo. Pečemo pri 180 stopinjah približno 27–30 minut (oz. do zlato rjave barve).

5. Pečeno pustimo stati nekaj minutk, posujemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo. Namig: Sivko lahko v receptu tudi izpustimo ali jo nadomestimo z drugo začimbo. In še: med peko clafoutis precej naraste v vse smeri, vendar se takoj, ko je pečen, »usede« nazaj v pekač.

Recept in fotografije: Ana Bulat

Preberite še: Štirje razlogi, zakaj po obroku potrebujete sladico
Datum Objave: 8.9.2017 ob 07:09

Več iz te teme:

jajcasladicamaslomlekohruškesivkaclafoutis

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja