Odprta Kuhinja

Skrivna sestavina, ki povzdigne okus juhe

Odpri galerijo
A+   A-
Za nas nekaj novega, na Poljskem pa je ta vložena zelenjava v juhi tradicija.



Za recept me je navdušila prijateljice iz Poljske. Tam namreč opevajo juho s kislimi kumaricami že vrsto generacij. Ko jo boste pokusili, boste odkrili, da je dodajanje te vložene sestavine v preprosto juho pravzaprav vrhunska domislica. Za lonec sveže in zanimive jedi na žlico potrebujete le nekaj sestavin, ki so vedno na zalogi, kar pa je še bolje, na mizi bo, kot bi trenil.

Juha s kislimi kumaricami



  • 30 g masla

  • 80 g čebule

  • 120 g korenja

  • 250 g krompirja

  • 1 l piščančje jušne osnove ali 1 l vode in 2 bio kocki

  • 1/2 žličke suhega koprca

  • 100 g kislih kumaric

  • 25 g moke

  • 15 g smetane

  • 120 ml vode

  • sol in poper po potrebi glede na jušno osnovo


Priprava


1. Čebulo nasekljamo, krompir olupimo in narežemo na kocke, prav tako korenje.

2. Kumarice narežemo na majhne koščke, če imamo večje, jih lahko tudi naribamo.

3. V posodi razpustimo maslo in na njem podušimo čebulo, dodamo korenje in krompir, znova podušimo na močnem ognju, da se zelenjava celo malce zapeče, ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo, v kateri smo razpustili jušni kocki. Kuhamo približno 15 minut.

4. Nato dodamo kumarice in koper ter odstavimo, da imamo čas pripraviti podmet.

5. V skodelici dobro pomešamo moko, smetano in vodo, vmešamo v juho in kuhamo še približno 10 minut.

6. Juha je gostljata, če želimo, jo lahko razredčimo z malo vroče jušne osnove. Ponudimo samostojno.
Priporočamo še: VIDEO: Slani buhtlji pujski
Datum Objave: 22.1.2021 ob 10:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: