Skutna krema s karameliziranimi hruškami
Odpri galerijo
A+ A-
Posladkaj si jesen z levo roko, bi lahko dali nadnaslov pri tem posladku.
Skutna krema s karameliziranimi hruškami
Krema
- 250 g pasirane skute
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
- sok pol limone
- lupinica 1 bio limone
Hruškov nadev
- 5 hrušk
- 3–4 žlice rjavega sladkorja
- žlica masla
- 1/4 žličke cimeta
Priprava
1. V eno posodo vlijemo sladko smetano in jo z električnim mlatenjem prepričamo, da se napihne v stepeno smetano.
2. V drugo posodo namečemo pasirano skuto, vaniljev sladkor in sladkor v prahu.
3. Z limone postrgamo rumeno lupinico, pri čemer pazimo, da ne dodamo še bele podpovrhnjice, ki je grenka.
4. Dobljeno lupinico dodamo k skuti, zraven pa stisnemo še sok pol limone.
5. Skutno zmes dobro stepemo z mešalnikom, nato pa k njej s spatulo nežno vmešamo še stepeno smetano.
6. Kremo postavimo v hladilnik.
7. Nadev: hruške olupimo in jim odtrgamo pecelj. Narežemo jih na četrtine, iz vsake odrežemo peščišče. Nato jih narežemo na enako velike koščke. V kozici na srednje močnem ognju raztopimo žlico masla in nanj stresemo nakockane hruške, rjavi sladkor in cimet. Hruške dušimo v soku, ki ga izpustijo, vmes pogosto mešamo.
8. Ko se hruške zmehčajo, tekočina pa se spremeni v sirup, kozico odstavimo in pustimo, da se nadev malce ohladi, nato ga postavimo v hladilnik.
9. Postrežba: ohlajen hruškov nadev razdelimo v štiri lične kozarce. Po vrhu nabrizgamo skutno kremo, po njej pa potresemo popečene mandljeve lističe in mini ščepec cimeta.
10. Tako, enostavna jesenska sladica je nared za požret'! Kak osamljen kozarec lahko mirne vesti počaka v hladilniku dan ali dva.
Priporočamo še: Jabolčne kroglice, po katerih si boste zapomnili to jesen (VIDEO)
Datum Objave: 28.10.2023 ob 08:10