Odprta Kuhinja

Skutna krema s karameliziranimi hruškami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Posladkaj si jesen z levo roko, bi lahko dali nadnaslov pri tem posladku.


Slive smo sicer že stlačili v marmelade, še vedno pa nas čakajo gajbe jabolk in hrušk, da jih zapakiramo v jesenske sladice. Tokrat so na vrsto prišle hruške debeluške, ki pokrite z nežno skutno kremo počivajo v kozarčkih. Priprava kozarčkov je mačji kašelj – hruške podušimo, da karamelizirajo, za kremo pa potrebujemo le osnovno znanje upravljanja mešalnika.

ni podpisa
ni podpisa

Skutna krema s karameliziranimi hruškami


Krema

  • 250 g pasirane skute

  • 250 ml sladke smetane za stepanje

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • 2 žlici sladkorja v prahu

  • sok pol limone

  • lupinica 1 bio limone


Hruškov nadev

  • 5 hrušk

  • 3–4 žlice rjavega sladkorja

  • žlica masla

  • 1/4 žličke cimeta


Priprava


1. V eno posodo vlijemo sladko smetano in jo z električnim mlatenjem prepričamo, da se napihne v stepeno smetano.

2. V drugo posodo namečemo pasirano skuto, vaniljev sladkor in sladkor v prahu.

3. Z limone postrgamo rumeno lupinico, pri čemer pazimo, da ne dodamo še bele podpovrhnjice, ki je grenka.

4. Dobljeno lupinico dodamo k skuti, zraven pa stisnemo še sok pol limone.

5. Skutno zmes dobro stepemo z mešalnikom, nato pa k njej s spatulo nežno vmešamo še stepeno smetano.

6. Kremo postavimo v hladilnik.

7. Nadev: hruške olupimo in jim odtrgamo pecelj. Narežemo jih na četrtine, iz vsake odrežemo peščišče. Nato jih narežemo na enako velike koščke. V kozici na srednje močnem ognju raztopimo žlico masla in nanj stresemo nakockane hruške, rjavi sladkor in cimet. Hruške dušimo v soku, ki ga izpustijo, vmes pogosto mešamo.

8. Ko se hruške zmehčajo, tekočina pa se spremeni v sirup, kozico odstavimo in pustimo, da se nadev malce ohladi, nato ga postavimo v hladilnik.

9. Postrežba: ohlajen hruškov nadev razdelimo v štiri lične kozarce. Po vrhu nabrizgamo skutno kremo, po njej pa potresemo popečene mandljeve lističe in mini ščepec cimeta.

10. Tako, enostavna jesenska sladica je nared za požret'! Kak osamljen kozarec lahko mirne vesti počaka v hladilniku dan ali dva.
Priporočamo še: Jabolčne kroglice, po katerih si boste zapomnili to jesen (VIDEO)
Datum Objave: 28.10.2023 ob 08:10

Več iz te teme:

hruškeskutna kremasladica iz kozarčkakaramelizirane hruške

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.