Skutna strjenka z vročimi borovnicami

Odpri galerijo
A+ A-
Za odganjanje slabe vesti imamo prav posebnega aduta v kratkem rokavu - kremno skutno strjenko, ki se kar topi pod vročimi borovnicami.
V primerjavi s panakoto ima ta bel kupček manj maščob, posledično pa tudi kalorij. Vlogo slajenja v njej prevzame med, v kolikor pa želimo sladici še bolj zmanjšati kalorično vrednost, lahko uporabimo naravno sladilo, kot je stevia.
Sestavine
- 250 g puste pasirane skute
- 180 g lahkega navadnega jogurta
- 1 zvrhana žlica medu
- 5 listov želatine
- 100 g borovnic
Priprava
1. Liste želatine namočimo v hladni vodi in jih pustimo, da nabreknejo. Ožamemo jih in vržemo v kozico. Želatino mešamo nad nizkim ognjem, dokler se popolnoma ne raztopi.
2. V posodo stresemo skuto, jogurt in med, nato k njim s pomočjo električnega mešalnika primešamo še želatino.
3. Dobljeno maso vlijemo v modelčke, ki jih nato zalučamo v hladilnik za 3 ure, oziroma, dokler se strjenke ne strdijo.
4. Borovnice pokuhamo in jih sladkamo po okusu. Še vroče zlijemo čez strjenke, ob tem pa se pričnemo nekontrolirano sliniti.
5. Ne mučimo se več, temveč zagrizimo v nežno strjenko, obogateno z vročimi borovnicami. Brez slabe vesti, seveda.
Poskusite še: Palačinka iz pečice
Datum Objave: 5.7.2018 ob 15:07