Skutna strjenka z vročimi borovnicami

Za odganjanje slabe vesti imamo prav posebnega aduta v kratkem rokavu – kremno skutno strjenko, ki se kar topi pod vročimi borovnicami.

V primerjavi s panakoto ima ta bel kupček manj maščob, posledično pa tudi kalorij. Vlogo slajenja v njej prevzame med, v kolikor pa želimo sladici še bolj zmanjšati kalorično vrednost, lahko uporabimo naravno sladilo, kot je stevia.

Sestavine

– 250 g puste pasirane skute
– 180 g lahkega navadnega jogurta
– 1 zvrhana žlica medu
– 5 listov želatine
– 100 g borovnic

Priprava

1. Liste želatine namočimo v hladni vodi in jih pustimo, da nabreknejo. Ožamemo jih in vržemo v kozico. Želatino mešamo nad nizkim ognjem, dokler se popolnoma ne raztopi.

2. V posodo stresemo skuto, jogurt in med, nato k njim s pomočjo električnega mešalnika primešamo še želatino.

3. Dobljeno maso vlijemo v modelčke, ki jih nato zalučamo v hladilnik za 3 ure, oziroma, dokler se strjenke ne strdijo.

4. Borovnice pokuhamo in jih sladkamo po okusu. Še vroče zlijemo čez strjenke, ob tem pa se pričnemo nekontrolirano sliniti.

5. Ne mučimo se več, temveč zagrizimo v nežno strjenko, obogateno z vročimi borovnicami. Brez slabe vesti, seveda.

Poskusite še: Palačinka iz pečice
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana