Odprta Kuhinja

Sladek kvinojin zajtrk

Odpri galerijo
A+   A-
Kvinoja v sladki preobleki s cimetom, banano in malinami.



Za pravo dobro jutro. Primerno za vegane.

Sestavine


- kvinojina kaša
- lonček kvinoje
- 2 lončka mandljevega mleka
- ščepec soli
- žlička ekstrakta vanilje
- dekoracija
- lonček mandljevega mleka
- cimet
- banana
- po žlička mandljevih in kokosovih lističev
- pest malin, svežih ali zamrznjenih

Priprava


1. V posodi zavremo mandljevo mleko, sol in vaniljo. Nato dodamo še kvinojo, premešamo in na šibkem ognju kuhamo 15 minut, dokler ne vsrka vse tekočine. Odstavimo, kvinojo z vilicami razrahljamo in ohladimo.

2. V posodo damo 4 žlice kuhane kvinoje, skodelico mandljevega mleka in potresemo s cimetom. Dodamo rezine banane, mandljeve lističe, kokos in pest malin ter postrežemo.
Preberite še: Domač melisni sirup za poletne napitke

Fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 18.6.2018 ob 08:06

Več iz te teme:

zajtrkkvinoja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja