
Kvinoja v sladki preobleki s cimetom, banano in malinami.
Za pravo dobro jutro. Primerno za vegane.
Sestavine
– kvinojina kaša
– lonček kvinoje
– 2 lončka mandljevega mleka
– ščepec soli
– žlička ekstrakta vanilje
– dekoracija
– lonček mandljevega mleka
– cimet
– banana
– po žlička mandljevih in kokosovih lističev
– pest malin, svežih ali zamrznjenih
Priprava
1. V posodi zavremo mandljevo mleko, sol in vaniljo. Nato dodamo še kvinojo, premešamo in na šibkem ognju kuhamo 15 minut, dokler ne vsrka vse tekočine. Odstavimo, kvinojo z vilicami razrahljamo in ohladimo.
2. V posodo damo 4 žlice kuhane kvinoje, skodelico mandljevega mleka in potresemo s cimetom. Dodamo rezine banane, mandljeve lističe, kokos in pest malin ter postrežemo.
Preberite še: Domač melisni sirup za poletne napitke
Fotografija: Vibrant plate