Odprta Kuhinja

Sladica iz listnatega testa: hitre rožice iz pekača za mafine (VIDEO)

Odpri galerijo
A+   A-
Bodite lačni, ko se boste lotili teh zunaj hrustljavih, znotraj pa mehkih in kremastih grižljajev, kajti tako so dobri, da bi jih angelčki jedli.Priprava vam bo šla hitro in brez težav od rok, le pozorni bodite, da ne pretiravate z nadevom. Bolj na tanko ga razporedite, da med zvijanjem ne bo curljal iz zarez in vam pokvaril veselja.

Rožice iz pekača za mafine


Za 10 rožic.

  • 2 zavitka kvašenega listnatega testa (2 x 400 g, razvaljano, naj bo hladno)

  • kozarček goste jagodne marmelade

  • za 3 pesti kapljic bele čokolade

  • lonček vaniljevega ali čokoladnega pudinga


Priprava


1. Vključimo pečico: ventilacijsko na 160 stopinj, navadno na 180.

2. Peki papir razrežemo na manjše kose, pomočimo in malce pomečkamo, da lahko z njimi lepše obložimo luknje v pekaču za mafine.

3. Testo razvijemo na pomokano delovno površino, ga še nekoliko razvaljamo in potem narežemo na trakove, dolge pri­bližno 24 cm in široke 10 cm. Iz enega testa smo jih mi dobili pet.

4. Vsak trak na tanko pomažemo z marmelado in malce pudinga ter potresemo s čokoladnimi kapljicami.

5. Testo po dolgem prepognemo in nekoliko stisnemo robova ter z ostrim nožem naredimo zareze do polovice testa, da dobimo obliko, podobno glavniku. Zvijemo v zvitek, narezani del malo preuredimo, da nastane lepa rozeta, in položimo v luknje od pekača, tako da je cvet zgoraj, seveda.

6. Pečemo 35–40 minut.
Namig: Najboljše so te rožice še tople, če pa jih ne boste pojedli takoj, jih prekrijte s folijo, da ostanejo mehke.

Priporočamo še: Tako skuhamo zmagovalni ričet

Video in fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 7.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

videolistnato testosladica iz listnatega testasladke rožice

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.