Sladki kruh s korenjem in jabolkom za popestritev zajtrkov
Odpri galerijo
A+ A-
Jabolko in korenje, združena v zapeljivo dišečem kruhu. Zraven odlično tekne domače maslo, tudi med ali javorjev sirup.
Za pekač 25 x 9 cm.
Sestavine
- 50 g drobno naribanega korenja
- 50 g (približno pol)
- naribanega jabolka
- žlica limonovega soka
- 60 g sladkorja
- jajce
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 žlici creme fraiche (lahko kisla smetana ali grški jogurt)
- 4 žlice olja
- 140 g bele moke
- 2 žlički cimeta (lahko manj)
- pol žličke sode bikarbone
- žlička pecilnega praška
Priprava
1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
2. Zmešamo naribano korenje, jabolko in limonov sok.
3. Posebej v posodi zmešamo moko, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek. Postavimo na stran.
4. Sladkor, jajce in vaniljev sladkor z ročno metlico dobro stepemo. Dodamo creme fraiche, olje in dobro premešamo. Hitro dodamo suhe sestavine (presejmo jih v zmes), na koncu še naribano korenje in jabolka. Pazimo, da ne mešamo preveč.
5. Zmes pretresemo v pomaščen pekač, posut z drobtinami, po želji po vrhu posujemo z oreščki in pečemo 35–40 minut.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši
Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 1.10.2018 ob 07:10