Odprta Kuhinja

Sladki kruh s korenjem in jabolkom za popestritev zajtrkov

Odpri galerijo
A+   A-
Jabolko in korenje, združena v zapeljivo dišečem kruhu. Zraven odlično tekne domače maslo, tudi med ali javorjev sirup.



Za pekač 25 x 9 cm.

Sestavine


- 50 g drobno naribanega korenja
- 50 g (približno pol)
- naribanega jabolka
- žlica limonovega soka
- 60 g sladkorja
- jajce
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 žlici creme fraiche (lahko kisla smetana ali grški jogurt)
- 4 žlice olja
- 140 g bele moke
- 2 žlički cimeta (lahko manj)
- pol žličke sode bikarbone
- žlička pecilnega praška

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Zmešamo naribano korenje, jabolko in limonov sok.

3. Posebej v posodi zmešamo moko, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek. Postavimo na stran.

4. Sladkor, jajce in vaniljev sladkor z ročno metlico dobro stepemo. Dodamo creme fraiche, olje in dobro premešamo. Hitro dodamo suhe sestavine (presejmo jih v zmes), na koncu še naribano korenje in jabolka. Pazimo, da ne mešamo preveč.

5. Zmes pretresemo v pomaščen pekač, posut z drobtinami, po želji po vrhu posujemo z oreščki in pečemo 35–40 minut.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 1.10.2018 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj