Odprta Kuhinja

Sladki orehovi škrniclji

Odpri galerijo
A+   A-
Sestavine za 30 kosov.

 

 

Sestavine


Testo
- 250 g pšenične ali pirine moke
- 2 rumenjaka
- žlica kisle smetane
- 125 g hladnega masla
- 1 rumenjak za premaz
Nadev
- 2 beljaka, 125 g sladkorja, 125 g mletih orehov
Preliv
- 100 g sladkorja v prahu, 2-3 žlice vode ali ruma
- 50 g čokoladnega obliva

 

 

 

Priprava


1. Moko stresemo v skledo, dodamo rumenjak, zmešan s kislo smetano, in na koščke narezano maslo. Zelo na hitro vgnetemo krhko testo, ga zavijemo v folijo za živila in čez noč postavimo v hladilnik.

2. Naslednji dan za nadev beljak stepemo v sneg in med mešanjem dodajamo sladkor, da se zgosti. Na koncu previdno vmešamo mlete orehe.

3. Pečico segrejemo na 170 °C. Testo razvaljamo na pomokani površini 3 mm debelo, z modelčkom izrežemo kroge premera 7 cm ter jih premažemo z mešanico rumenjaka in malo vode.

4. Orehov nadev polagamo na sredino krogov. Testo z dveh strani preganemo, tako da nadev pokuka iz »škrniclja«.

5. Piškote polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut.

6. Za glazuro sladkor v prahu zmešamo z rumom ali vodo v gosto gladko maso. Čokolado raztopimo v vodni kopeli. S sladkorno glazuro prevlečemo piškote, s čokoladnim oblivom pa okrasimo robove glazure.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Mateja Reš

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškotiorehi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja