
Sestavine za 30 kosov.
Sestavine
Testo
– 250 g pšenične ali pirine moke
– 2 rumenjaka
– žlica kisle smetane
– 125 g hladnega masla
– 1 rumenjak za premaz
Nadev
– 2 beljaka, 125 g sladkorja, 125 g mletih orehov
Preliv
– 100 g sladkorja v prahu, 2-3 žlice vode ali ruma
– 50 g čokoladnega obliva
Priprava
1. Moko stresemo v skledo, dodamo rumenjak, zmešan s kislo smetano, in na koščke narezano maslo. Zelo na hitro vgnetemo krhko testo, ga zavijemo v folijo za živila in čez noč postavimo v hladilnik.
2. Naslednji dan za nadev beljak stepemo v sneg in med mešanjem dodajamo sladkor, da se zgosti. Na koncu previdno vmešamo mlete orehe.
3. Pečico segrejemo na 170 °C. Testo razvaljamo na pomokani površini 3 mm debelo, z modelčkom izrežemo kroge premera 7 cm ter jih premažemo z mešanico rumenjaka in malo vode.
4. Orehov nadev polagamo na sredino krogov. Testo z dveh strani preganemo, tako da nadev pokuka iz »škrniclja«.
5. Piškote polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut.
6. Za glazuro sladkor v prahu zmešamo z rumom ali vodo v gosto gladko maso. Čokolado raztopimo v vodni kopeli. S sladkorno glazuro prevlečemo piškote, s čokoladnim oblivom pa okrasimo robove glazure.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev
Fotografija: Mateja Reš