Odprta Kuhinja

Sladoledni sendviči

Odpri galerijo
A+   A-
Sladoled je eden najhitrejših desertov, ki jih lahko postrežemo, z njim pa lahko pripravljamo tudi zapeljive sladke grižljaje.


Sestavine


- 4 skodelice moke
- 2 skodelici sladkorja
- 1 žlička sode bikarbone
- 125 g masla sobne temperature
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 150 g čokoladnih kapljic

Nadev
- sladoled

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 280 stopinj Celzija. Penasto umešamo maslo, dodamo vaniljev sladkor, vaniljev ekstrakt in sodo bikarbono. Med miksanjem dodajamo sladkor, nato še jajci. Postopoma dodajamo moko.

2. Testo bo nekoliko mehkejše, a brez panike. Dodamo čokoladne kapljice in premešamo z žlico. Z žlico za sladoled zajamemo maso in kroglice polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Malce jih pritisnemo.

3. V ogreti pečici jih pečemo 10 minut. Ko se ohladijo, na piškot damo kepico sladoleda in pokrijemo z drugim piškotom. Rahlo pritisnemo, da se sladoled razporedi do roba. Po želji lahko sladoledni rob povaljamo v čokoladnih kapljicah in takoj postrežemo ali pa vsak piškot posebej denemo v plastično vrečko in zamrznemo.

4. Uporabimo lahko kupljene krhke piškote, kombinacija hrustljavega testa in osvežujočega sladoleda bo navdušila vse generacije.

Preverite še: Hiter posladek za po kosilu: slastna jagodna krema

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 28.5.2019 ob 10:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: