Slane palačinke z nadevom

Najboljši so tisti krožniki, ki pridejo iz domače kuhinje, tam je vse po moje, sezonsko, eko in vegansko. Danes pripravljamo palačinke.

Poizkusite odlične slane palačinke, ki jih lahko nadevate s tistim, kar imate v hladilniku. Beba Splichal jih je tokrat pripravila s šparglji in šampinjoni. Slednji vam bodo pomagali celo, če imate glavobol. Sicer pa vas bodo navdušili z odličnim okusom in malo truda, s katerim boste pričarali odlično poletno kosilo.

Sestavine

Za testo
– 100 g polnozrnate pirine moke
– 100 g bele pšenične moke
– sol
– ovseno mleko
– žlica lanenih semen

Nadev
– 200 g šampinjonov
– pol šopka špargljev
– mlada čebula
– par suhih paradižnikov
– sol in poper
– zvrhana žlica mandljevega masla
– olje za peko

Priprava

1. Zmešamo vse sestavine za palačinke in pustimo stati vsaj pol ure. Spečemo jih kot običajno na ponvi za palačinke. Še vroče namažemo z mandljevim maslom, nadevamo z gobami in šampinjoni ter prepognemo.

2. Za nadev na čebuli popražimo narezane šampinjone (uporabimo le klobučke in zgornji del peclja), dodamo nalomljene šparglje in nasekljane suhe paradižnike.

3. Če je treba, čisto malo zalivamo, da se šparglji podušijo, a ostanejo čvrsti. Solimo in popramo po okusu. Na koncu vso tekočino izparimo.

Fotografija: Hana Splichal

Preberite še: To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed