Slane palačinke z nadevom

Najboljši so tisti krožniki, ki pridejo iz domače kuhinje, tam je vse po moje, sezonsko, eko in vegansko. Danes pripravljamo palačinke.

Poizkusite odlične slane palačinke, ki jih lahko nadevate s tistim, kar imate v hladilniku. Beba Splichal jih je tokrat pripravila s šparglji in šampinjoni. Slednji vam bodo pomagali celo, če imate glavobol. Sicer pa vas bodo navdušili z odličnim okusom in malo truda, s katerim boste pričarali odlično poletno kosilo.

Sestavine

Za testo
– 100 g polnozrnate pirine moke
– 100 g bele pšenične moke
– sol
– ovseno mleko
– žlica lanenih semen

Nadev
– 200 g šampinjonov
– pol šopka špargljev
– mlada čebula
– par suhih paradižnikov
– sol in poper
– zvrhana žlica mandljevega masla
– olje za peko

Priprava

1. Zmešamo vse sestavine za palačinke in pustimo stati vsaj pol ure. Spečemo jih kot običajno na ponvi za palačinke. Še vroče namažemo z mandljevim maslom, nadevamo z gobami in šampinjoni ter prepognemo.

2. Za nadev na čebuli popražimo narezane šampinjone (uporabimo le klobučke in zgornji del peclja), dodamo nalomljene šparglje in nasekljane suhe paradižnike.

3. Če je treba, čisto malo zalivamo, da se šparglji podušijo, a ostanejo čvrsti. Solimo in popramo po okusu. Na koncu vso tekočino izparimo.

Fotografija: Hana Splichal

Preberite še: To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana