Odprta Kuhinja

Slane palačinke z nadevom

Odpri galerijo
A+   A-
Najboljši so tisti krožniki, ki pridejo iz domače kuhinje, tam je vse po moje, sezonsko, eko in vegansko. Danes pripravljamo palačinke.



Poizkusite odlične slane palačinke, ki jih lahko nadevate s tistim, kar imate v hladilniku. Beba Splichal jih je tokrat pripravila s šparglji in šampinjoni. Slednji vam bodo pomagali celo, če imate glavobol. Sicer pa vas bodo navdušili z odličnim okusom in malo truda, s katerim boste pričarali odlično poletno kosilo.

Sestavine


Za testo
- 100 g polnozrnate pirine moke
- 100 g bele pšenične moke
- sol
- ovseno mleko
- žlica lanenih semen

Nadev
- 200 g šampinjonov
- pol šopka špargljev
- mlada čebula
- par suhih paradižnikov
- sol in poper
- zvrhana žlica mandljevega masla
- olje za peko

Priprava


1. Zmešamo vse sestavine za palačinke in pustimo stati vsaj pol ure. Spečemo jih kot običajno na ponvi za palačinke. Še vroče namažemo z mandljevim maslom, nadevamo z gobami in šampinjoni ter prepognemo.

2. Za nadev na čebuli popražimo narezane šampinjone (uporabimo le klobučke in zgornji del peclja), dodamo nalomljene šparglje in nasekljane suhe paradižnike.

3. Če je treba, čisto malo zalivamo, da se šparglji podušijo, a ostanejo čvrsti. Solimo in popramo po okusu. Na koncu vso tekočino izparimo.

Fotografija: Hana Splichal
Preberite še: To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico
Datum Objave: 7.6.2019 ob 12:06

Več iz te teme:

brezmesne jedišpargljišampinjonislane palačinke

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja