Slasten hruškov puding

Zanimiv in okusen puding bo očaral sladkosnede; priprava je enostavna, niti začetniki ne bodo imeli težav.

Pituralke ali zimike bodo najbolj žlahtnega okusa skuhane ali spečene. Iz njih pripravimo marmelade ali kaše, lahko jih sušimo ali kandiramo. Posebno imenitna bo sladica iz napol prerezanih hrušk, ki jim očistimo peščišče, z dobro žlico izdolbemo meso in napolnimo z mešanico sira, smetane, orehov ali drugih jedrc. Dodamo še kanček medu in spečemo v pečici. Hruške se bodo zmehčale, jedli jih bomo kar z žlico.

Sestavine (za 4 osebe)

– 8 hrušk pituralk
– 2 dl jabolčnega soka
– 20 g masla
– 3 rumenjaki
– lonček sladke smetane
– 50 g rjavega sladkorja
– ščep cimeta

Priprava

1. Hruške olupimo, izrežemo peške in narežemo na koščke. Stresemo v lonec, dodamo maslo in dolijemo jabolčni sok. Pustimo, da zavre, in na majhnem ognju kuhamo, dokler se hruške ne zmehčajo. Trajalo bo največ 10 minut.

2. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo sladkor, cimet in sladko smetano in dobro premešamo. Rumenjake razžvrkljamo in jih med mešanjem dodamo zmesi.

3. Kuhamo na majhnem ognju, dokler se puding ne zgosti, nenehno mešamo. Razdelimo v štiri skodelice, okrasimo z rezinami kuhanih hrušk in dobro ohladimo. Lahko postrežemo s še malce stepene smetane.

Preberite še: Jutranji napitek, ki bo nadomestil kavo

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana