Slastna velikonočna torta, ki spominja na šarkelj

Odpri galerijo
A+ A-
Navdušila vas bo s krhko skorjico in nežno sredico, vsekakor recept, ki ga boste ponavljali.
V manjšem tortnem modelu specite rahlo pecivo, ki spominja na šarkelj, pinco in podobne praznične dobrote. Priprava je preprosta, še bolj pa sestavine; torta je brez jajc, mleka in masla. Bo to vaša najljubša velikonočna torta?
Za premer 23 cm
- 250 g moke
- 200 g sladkorja
- 1 jabolko
- 240 ml sojinega mleka
- 170 ml oljčnega olja
- 2 žlici limonovega soka
- naribana lupinica dveh eko limon
- zvrhana žlička naravnega pecilnega praška
- pol žličke sode bikarbone
- ščep soli sladkor v prahu
Priprava
1. Pečico ogrejte na 180 stopinj.
2. Jabolko skuhajte in pretlačite v čežano s čim manj tekočine.
3. Papir za peko izrežite v velikosti dna tortnega modela.
4. V skledi zmešajte moko, pecilni, sol in sodo bikarbono. Preostale sestavine zmešajte v drugi skledi. Mešajte, da se olje lepo poveže s čežano. Na koncu hitro ročno zmešajte suhe in mokre sestavine (ne z mikserjem) in zlijte v model, obložen s papirjem za peko.
5. Pecite 45 minut. Če se povrhu preveč zapeka, pokrijte z vlažnim papirjem za peko.
6. Z rezilom noža, ki ga potisnete do sredine torte, preverite, ali je že pečena – na rezilu ne sme biti sledi biskvita.
7. Ohlajeno torto posipajte s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Nesramno dobri orehovi polžki, ki lahko nadomestijo klasično potico
Datum Objave: 10.4.2020 ob 08:04