Odprta Kuhinja

Slastna velikonočna torta, ki spominja na šarkelj

Odpri galerijo
A+   A-
Navdušila vas bo s krhko skorjico in nežno sredico, vsekakor recept, ki ga boste ponavljali.



V manjšem tortnem modelu specite rahlo pecivo, ki spominja na šarkelj, pinco in podobne praznične dobrote. Priprava je preprosta, še bolj pa sestavine; torta je brez jajc, mleka in masla. Bo to vaša najljubša velikonočna torta?

Za premer 23 cm



  • 250 g moke

  • 200 g sladkorja

  • 1 jabolko

  • 240 ml sojinega mleka

  • 170 ml oljčnega olja

  • 2 žlici limonovega soka

  • naribana lupinica dveh eko limon

  • zvrhana žlička naravnega pecilnega praška

  • pol žličke sode bikarbone

  • ščep soli sladkor v prahu


Priprava


1. Pečico ogrejte na 180 stopinj.

2. Jabolko skuhajte in pretlačite v čežano s čim manj tekočine.

3. Papir za peko izrežite v velikosti dna tortnega modela.

4. V skledi zmešajte moko, pecilni, sol in sodo bikarbono. Preostale sestavine zmešajte v drugi skledi. Mešajte, da se olje lepo poveže s čežano. Na koncu hitro ročno zmešajte suhe in mokre sestavine (ne z mikserjem) in zlijte v model, obložen s papirjem za peko.

5. Pecite 45 minut. Če se povrhu preveč zapeka, pokrijte z vlažnim papirjem za peko.

6. Z rezilom noža, ki ga potisnete do sredine torte, preverite, ali je že pečena – na rezilu ne sme biti sledi biskvita.

7. Ohlajeno torto posipajte s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Nesramno dobri orehovi polžki, ki lahko nadomestijo klasično potico

 
Datum Objave: 10.4.2020 ob 08:04

Več iz te teme:

velikonočna torta

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja