Slastna velikonočna torta, ki spominja na šarkelj

Navdušila vas bo s krhko skorjico in nežno sredico, vsekakor recept, ki ga boste ponavljali.

V manjšem tortnem modelu specite rahlo pecivo, ki spominja na šarkelj, pinco in podobne praznične dobrote. Priprava je preprosta, še bolj pa sestavine; torta je brez jajc, mleka in masla. Bo to vaša najljubša velikonočna torta?

Za premer 23 cm

  • 250 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 jabolko
  • 240 ml sojinega mleka
  • 170 ml oljčnega olja
  • 2 žlici limonovega soka
  • naribana lupinica dveh eko limon
  • zvrhana žlička naravnega pecilnega praška
  • pol žličke sode bikarbone
  • ščep soli sladkor v prahu

Priprava

1. Pečico ogrejte na 180 stopinj.

2. Jabolko skuhajte in pretlačite v čežano s čim manj tekočine.

3. Papir za peko izrežite v velikosti dna tortnega modela.

4. V skledi zmešajte moko, pecilni, sol in sodo bikarbono. Preostale sestavine zmešajte v drugi skledi. Mešajte, da se olje lepo poveže s čežano. Na koncu hitro ročno zmešajte suhe in mokre sestavine (ne z mikserjem) in zlijte v model, obložen s papirjem za peko.

5. Pecite 45 minut. Če se povrhu preveč zapeka, pokrijte z vlažnim papirjem za peko.

6. Z rezilom noža, ki ga potisnete do sredine torte, preverite, ali je že pečena – na rezilu ne sme biti sledi biskvita.

7. Ohlajeno torto posipajte s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Nesramno dobri orehovi polžki, ki lahko nadomestijo klasično potico

 

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed