Sobotni zajtrk: mlečna prosena kaša s čokolado
Odpri galerijo
A+ A-
Božajoč začetek vikenda ...
Sestavine
- liter mleka
- 200 g prosene kaše
- 2 žlici sladkorja
- 100 g temne čokolade
- po želji grobo narezani mandlji, orehi, rozine
Priprava
1. V dovolj velik lonec nalijemo mleko in ga sladkamo. Pristavimo in počakamo, da zavre.
2. Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.
3. V vrelo mleko vsujemo oprano proseno kašo, počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
4. Kuhano kašo postrežemo s koščki čokolade, oreščki in rozinami kot sladico po bogati paradižnikovi juhi s koščki svežega lososa.
Koristen nasvet: Svetujem, da kašo pred uporabo na hitro preberemo, saj je v zavitku pogosto precej nesnage.
Foto: Thinkstock
Poskusite še: preproste ‘šnita’ palčke
Datum Objave: 3.11.2017 ob 13:11