Odprta Kuhinja

Sočen bananov kolač

A+   A-

Za 6–8 oseb. Še to: po tem receptu lahko pripravimo mafine; potem peko skrajšamo vsaj za 10 minut.

Bananov kolač

Mokre sestavine

3 srednje velike banane

4 žlice stopljenega kokosovega masla

3 žlice agavovega sirupa ali medu za vsejedce

žlica jabolčnega kisa

žlička vaniljevega ekstrakta

chia zmes

3 žlice chia semen, zmešane z 9 žlicami vode in pol skodelice rastlinskega mleka (pustimo čez noč)

Suhe sestavine

po pol skodelice prosene moke, brezglutenske moke (npr. riževe) in skuhane prosene kaše (ni nujna)

skodelica kokosovih kosmičev ali pol skodelice kokosove moke

2 žlici mletega maka

žlička sode bikarbone

2 žlički vinskega kamna, žlička cimeta

po pol žličke soli in kardamoma v prahu

banana ali orehi za okras

Priprava

1. V multipraktiku zmešamo mokre sestavine (razen kokosovega olja, ki ga vmešamo na koncu), chia zmes, nato dodamo še suhe sestavine.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in vlijemo testo.

3. Okrasimo z narezano banano ali orehi in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah.

4. Po peki kolač pustimo na rešetki, da se ohladi.

Priporočamo še:
Datum Objave: 17.3.2022 ob 09:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: