Odprta Kuhinja

Sočne makove kocke z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Hiter recept na lončke.



Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine


- 2 jajci
- skodelica sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- skodelica olja
- 2 skodelici mleka ali sirotke
- 2 skodelici moke
- vrečka pecilnega praška
- 2 skodelici maka
- 4 žlice ruma
- kilogram jabolk

Obliv
- 150 g jedilne čokolade
- 100 g masla ali olja

Priprava


1. Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.

2. V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo.

3. Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.

4. Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.

6. Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.

7. Ponudimo kot posladek po enolončnici.
Priporočamo še: Podrobno o pripravi snežnih kep z vaniljevo omako

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 11.1.2019 ob 07:01

Več iz te teme:

čokoladajabolkamak

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.