
Hiter recept na lončke.
Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.
Sestavine
– 2 jajci
– skodelica sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– skodelica olja
– 2 skodelici mleka ali sirotke
– 2 skodelici moke
– vrečka pecilnega praška
– 2 skodelici maka
– 4 žlice ruma
– kilogram jabolk
Obliv
– 150 g jedilne čokolade
– 100 g masla ali olja
Priprava
1. Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.
2. V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo.
3. Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.
4. Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.
5. Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.
6. Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.
7. Ponudimo kot posladek po enolončnici.
Priporočamo še: Podrobno o pripravi snežnih kep z vaniljevo omako
Fotografija: Krištof Koman