Sočne makove kocke z jabolki

Hiter recept na lončke.

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine

– 2 jajci
– skodelica sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– skodelica olja
– 2 skodelici mleka ali sirotke
– 2 skodelici moke
– vrečka pecilnega praška
– 2 skodelici maka
– 4 žlice ruma
– kilogram jabolk

Obliv
– 150 g jedilne čokolade
– 100 g masla ali olja

Priprava

1. Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.

2. V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo.

3. Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.

4. Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.

6. Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.

7. Ponudimo kot posladek po enolončnici.

Priporočamo še: Podrobno o pripravi snežnih kep z vaniljevo omako

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana