Odprta Kuhinja

Solata iz bučk in sira

Odpri galerijo
A+   A-
Solata iz prvih, najbolj slastnih bučk.



Priprava: 15 minut.

Sestavine


- 3 zelene bučke 
ni podpisa
ni podpisa

- 150 g poltrdega sira 
ni podpisa
ni podpisa

- sol, poper, olje, žlička kisa
- strok česna ali po okusu 
ni podpisa
ni podpisa

Priprava


1. V lonec nalijemo za 3 prste vode, jo rahlo solimo in zavremo.

2. Bučke narežemo na paličice in jih stresemo v krop za 2 minuti, da se malce zmehčajo. Takoj jih odcedimo in čim prej ohladimo, najbolje na kockah ledu. Ohlajene stresemo v solatno skledo.

3. Sir narežemo na paličice, podobno kakor bučke, in dodamo k ohlajenim bučkam. Zdaj vse skupaj narahlo solimo, popramo, prelijemo z oljem, kisom in previdno premešamo. Po okusu dodamo še sesekljan strok česna.

4. Ponudimo ob pečenih čevapčičih ali podobnem mesu z žara ali ponve.
Različica: Za to solato lahko bučke popečete namesto blanširate. Najprej jih popecite na suho v ponvi, s tem jih segrejete in malo zmehčate, in dodajte žlico olja šele tik pred koncem. Povsem zmehčate jih tako, da pečene preložite na krožnik in pokrijete za 5 minut. Nato ohladite, dodajte sir in druge sestavine za solato.

Koristen nasvet: Vodo, v kateri ste blanširali trakove bučk, uporabite kot blago jušno osnovo za petkovo rižoto. Pazite, da so bučke res ohlajene, preden jim dodate sir, sicer se bo na njih stopil.

Naredimo vnaprej: Solata je še boljša, če malo postoji, zato jo lahko pripravite vnaprej in shranite v hladilniku.

Fotografija: Krištof Koman
Preberite še:  Slastna panakota s sivko
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: