Odprta Kuhinja

Slastna panakota s sivko

Odpri galerijo
A+   A-
Večna in romantična sivka, tokrat ujeta v kozarček slastne panakote. Preprosto za pripravo, lahko in očarljivega okusa.



Po tem receptu boste razveselili tri do štiri jedce.

Sestavine


- 300 ml sladke smetane
- 100 ml mleka
- 1 ½ žličke sivkinih cvetov
- 1 ½ žlice sladkorja
- 4 lističi želatine

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Nestepeno sladko smetano zmešamo z mlekom in sivkinimi cvetovi. Na srednjem ognju segrejemo do vretja, odstavimo in pustimo stati dobre pol ure, nato precedimo in še enkrat pogrejemo.

2. Želatino namočimo v hladni vodi. Ožeto skupaj s sladkorjem vmešamo v toplo mlečno mešanico.

3. Dobro premešamo in nalijemo v kozarčke. V hladilniku hladimo vsaj 3 ure.
Nasvet: Namesto želatine lahko uporabimo agar agar. Držimo se navodil proizvajalca.

Preberite tudi: Sivka: Kako jo uporabiti v kulinariki?

Besedilo in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 4.7.2019 ob 13:07

Več iz te teme:

sivkapanakota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja