Slastna panakota s sivko

Večna in romantična sivka, tokrat ujeta v kozarček slastne panakote. Preprosto za pripravo, lahko in očarljivega okusa.

Po tem receptu boste razveselili tri do štiri jedce.

Sestavine

– 300 ml sladke smetane
– 100 ml mleka
– 1 ½ žličke sivkinih cvetov
– 1 ½ žlice sladkorja
– 4 lističi želatine

Priprava

1. Nestepeno sladko smetano zmešamo z mlekom in sivkinimi cvetovi. Na srednjem ognju segrejemo do vretja, odstavimo in pustimo stati dobre pol ure, nato precedimo in še enkrat pogrejemo.

2. Želatino namočimo v hladni vodi. Ožeto skupaj s sladkorjem vmešamo v toplo mlečno mešanico.

3. Dobro premešamo in nalijemo v kozarčke. V hladilniku hladimo vsaj 3 ure.

Nasvet: Namesto želatine lahko uporabimo agar agar. Držimo se navodil proizvajalca.
Preberite tudi: Sivka: Kako jo uporabiti v kulinariki?

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed