Solata s pečeno medeno perutnino

Mladega zelenja je ta čas na pretek.

Priprava: 15 minut.

Sestavine

– 200 g puranjega mesa (puranje prsi ali stegno)
– 2 žlici sezama
– žlica medu
– žlica limonovega soka
– sol
– 2 žlici olja
– 3 pesti različnih vrst mlade solate, radiča, mladih listov špinače, blitve, rukole ipd.
– 100 g poltrdega sira
– oljčno olje, jabolčni kis

Priprava

1. Puranje meso narežemo na trakove in jih stresemo v posodo. Dodamo med, limonov sok, sol in vse skupaj z rokami dobro premešamo, da se marinada oprime vseh koščkov mesa.

2. V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo marinirano meso. Odstavimo, pečeno meso potresemo s sezamom in ohladimo.

3. Različne vrste mladega zelenja dobro očistimo, operemo in odcedimo. Sir narežemo na kocke.

4. V skledi za solato zmešamo vso listnato zelenjavo, dodamo na kocke narezan sir in ohlajeno meso.

5. Na koncu prelijemo z mešanico oljčnega olja, soli, kisa. Ponudimo ob njokih v paradižnikovi omaki.

Naredimo vnaprej: Žal tokrat ne bo šlo. Solato pripravite in takoj ponudite.
Različica: Za bogatejšo solato (ali če se bolj lačni) dodajte fižol, kocke avokada, trdo kuhano jajce …
Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana