Špageti po Piino

Vid: »Bolonjski so kljub vsemu boljši.«

Sestavine

– 300 g špagetov
– 1 majhna bela čebula
– 2 stroka česna
– 50 g slanine
– 2 oranžna korenčka
– 1 rumen korenček
– 100 g gomoljne zelene
– ½ paprike
– 500 ml paradižnikove mezge
– 100 g parmezana
– 2 žlici oljčnega olja
– vejica rožmarina
šopek sveže bazilike

Priprava

1. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.

2. Korenček in zeleno olupimo, papriki očistimo semena. Vso zelenjavo v električnem sekljalniku na drobno sesekljamo.

3. Slanino narežemo na majhne kocke.

4. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in slanino. Po nekaj minutah praženja dodamo zelenjavo in vse skupaj pražimo še približno 5 minut. Zalijemo s paradižnikovo mezgo, in če je omaka pregosta, dolijemo še nekaj vode. Omaki dodamo še rožmarin in baziliko in pokuhamo od 15 do 20 minut na zmernem ognju.

5. V veliki količini vode skuhamo špagete in serviramo z omako in sveže naribanim parmezanom.

Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec

Naslovna fotografija: Jagababa.si

Preberite še: Po čem zares hrepeni otroško srce

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.