Špinačna lazanja

Zeleno-bela različica.

Priprava: 10 minut; čas peke: 30 minut.

Sestavine

– 250 g suhih testenin za lazanjo
– 500 g zamrznjene sesekljane špinače
– 500 g skute
– 4 jajca
– 1 dl kisle smetane
– sol, muškatni orešček
– 2 stroka česna
– 100 g parmezana

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Špinačo odtalimo. Pripravimo pravokoten model za lazanjo.

2. V posodi zmešamo skuto, špinačo, jajca, dodamo začimbe in strt česen. Dobro premešamo. To je nadev.

3. Na dno pravokotnega modela najprej razmažemo 2 žlici kisle smetane. Pokrijemo s plastjo testa, nadaljujemo s plastjo nadeva, plastjo testa, nadeva, dokler ne porabimo vseh sestavin. Na vrhu premažemo z dvema žlicama kisle smetane in obilno potresemo s parmezanom.

4. Model porinemo v segreto pečico in pečemo 30 minut.

5. Lazanjo ponudimo z radičevo solato s fižolom.

Različica: V nadev dodajte lupinico bio limone in pražene pinjole, kot za grško spanakopito. Namesto kisle smetane uporabite oljčno olje, vendar bo okus lazanje v tem primeru bolj hrustljav.
Ali ste vedeli: Špinača, jajca in fižol v solati vsebujejo precej železa. Tega najbolj izkoristite, če v obrok dodate še vitamin C.
Priporočam kozarec tik pred zdajci stisnjenega soka sočnih (rdečih) pomaranč.
Naredimo vnaprej: Pogrevanje je malce težavno, ampak, seveda, lazanjo lahko spečete vnaprej.
Poizkusite še: Piščanec v smetanovi gorčični omaki
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana