
Zeleno-bela različica.
Priprava: 10 minut; čas peke: 30 minut.
Sestavine
– 250 g suhih testenin za lazanjo
– 500 g zamrznjene sesekljane špinače
– 500 g skute
– 4 jajca
– 1 dl kisle smetane
– sol, muškatni orešček
– 2 stroka česna
– 100 g parmezana
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Špinačo odtalimo. Pripravimo pravokoten model za lazanjo.
2. V posodi zmešamo skuto, špinačo, jajca, dodamo začimbe in strt česen. Dobro premešamo. To je nadev.
3. Na dno pravokotnega modela najprej razmažemo 2 žlici kisle smetane. Pokrijemo s plastjo testa, nadaljujemo s plastjo nadeva, plastjo testa, nadeva, dokler ne porabimo vseh sestavin. Na vrhu premažemo z dvema žlicama kisle smetane in obilno potresemo s parmezanom.
4. Model porinemo v segreto pečico in pečemo 30 minut.
5. Lazanjo ponudimo z radičevo solato s fižolom.