Odprta Kuhinja

Špinačna rižota s pinjolami

Odpri galerijo
A+   A-
Te dni lahko zamrznjeno špinačo porabite tudi v rižoti.


Sestavine za 2 osebi



  • pol večje ali 1 manjša čebula

  • 1–2 stroka česna

  • 230–250 g špinače

  • 110 g riža arborio

  • kokošja ali zelenjavna jušna osnova (približno 3 dl)

  • maslo

  • oljčno olje

  • 7–10 g parmezana

  • sol, poper; po okusu

  • pinjole (približno 30 g)


Priprava


1. Na majhnem do zmernem ognju segrejemo 3 žlice oljčnega olja. Dodamo na drobno sesekljano čebulo, jo posolimo in dušimo, da se zmehča.

2. Dodamo česen, premešamo, da zadiši, in nato še na drobno sesekljano špinačo in nekaj žlic vode. Kuhamo nekaj minut, da odvečna tekočina izpari in se špinača zmehča.

3. Dodamo riž in mešamo, da postekleni. Nato postopoma začnemo dolivati po nekaj jušne osnove, ves čas mešamo in kuhamo 15–18 minut (odvisno od izbranega riža oz. navodil z embalaže).

4. Na koncu popramo po okusu, dosolimo, če je treba, ter vmešamo maslo in parmezan.
Suho ponev segrejemo in na hitro popražimo pinjole. Potresemo jih po postreženi rižoti.
Priporočamo še: Neskončni kvas: pol žličke suhega in do smrti ste preskrbljeni
Datum Objave: 19.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: