Štajerska juha s krompirjem in fižolom iz zvezka naših babic

Že diši po jeseni, torej prihaja čas, ko nam bodo juhe še kako teknile. Sploh take goste, polne okusa in hitro pripravljene.

Pred vami je recept, ki ga je Urška Šobak, s katero smo poklepetali TUKAJ, našla med recepti babic in ga, kot še mnoge druge, rešila pred pozabo. Vse te čudovite jedi naših prednikov bo objavila v kuharski knjigi – ta izide oktobra.

Štajerska juha

Kuhamo za 4 osebe.

  • 250 g kuhanega fižola
  • 4 krompirji
  • 2 žlice moke
  • 2 žlici kisa
  • 2 žlice maščobe (olje, svinjska mast, maslo)
  • pol srednje velike čebule
  • sol, poper, lovorov list

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V slani vodi ga kuhamo do mehkega (20–25 minut).

2. V ponvi naredimo prežganje: na vroči maščobi prepražimo moko do rumene barve, dodamo čebulo in kratko prepražimo, da čebula postekleni.

3. Ko je krompir kuhan, v lonec dodamo še fižol, prežganje in dobro premešamo, dodamo še lovorov list, kis in poper.

4. Pustimo, da rahlo brbota še približno 5 minut, in postrežemo.

Priporočamo še: Brezglutenski ajdov kruh z orehi, kot ga pripravi Anita Šumer
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana