Odprta Kuhinja

Ta dobra večerja: Tofujev vinski mus s temno čokolado in kavino zemljico

A+   A-
Poenostavljen recept.


Sestavine


Mus
- 150g temne čokolade
- 300g svilnatega tofuja
- 135ml agavinega sirupa
- 60ml refoška
- lupinica ene pomaranče

Kavina zemljica
- 25g pšenične moke
- 65g mandljeve moke ali fino zmletih praženih mandljev
- 5g kave, fino mlete
- 16g kakava
- 20g rjavega trsnega sladkorja
- 20ml blagega oljčnega olja
- lupinica ene limone
- 20g praženih in fino mletih lešnikov

Priprava


1. Nad vodno kopeljo stopimo grobo nasekljano čokolado.

2. V multipraktiku zmešamo tofu, agavin sirup, refošk, stopljeno čokolado in naribano lupinico ene pomaranče (naj bo eko seveda in dobro oprana z sodo bikarbono in kisom). Mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.

3. Kremo razdelimo v 4 (ali kar 6, v kolikor želimo manjše porcije) skodelice ali kozarce in za nekaj ur postavimo v hladilnik.

4. Za kavino zemljico, vse sestavine razen limonine lupiinice in lešnikov, zmešamo v multipraktiku. Pripravljeno zmes pečemo v pečici na 140 stopinj celzija 5 minutk, vzamemo ven ter dobro premešamo ter dodatno zapečemo za 3 minutke na 130 stopinj ter vanj zamešamo še mlete lešnike in limonino lupinico.

5. Pred serviranjem vsak mus potresemo z kavino zemljico, dodamo lahko tudi sveže jagodičevje ali kakšno kandiranem sadjem, v kolikor je slednje pri roki/v shrambi.

Recept: Taman Organic
Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Datum Objave: 15.5.2019 ob 16:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: