Odprta Kuhinja

Ta krompir bo navdušil vse, obljublja Jamie Oliver

Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat bomo krompir pripravili po receptu priljubljenega televizijskega kuharja.


Krompir iz pečice je vedno prava uspešnica, a tokrat ga bomo naredili malce drugače, kakor smo vajeni sicer. Obogatili ga bomo z odličnim prelivom iz smetane, česna in parmezana ter vse skupaj gratinirali.

Recept smo tokrat zasledili na portalu Miss7, sicer pa si ga je zamislil eden izmed najbolj znanih chefov Jamie Oliver. Slednji obljublja, da bo takšen krompir navdušil vse prisotne za mizo, lepota te jedi pa je tudi v tem, da jo lahko priredimo malce po svoje. Prelivu lahko dodamo kocke slanine, nadgradimo pa ga lahko celo s pestjo kostanja ali oreščki, če jih imamo pri roki.

Receptura sicer sodi med tradicionalne francoske, pogosto mu za še bogatejši okus dodajajo tudi gobe, narezan por ali drugo zelenjavo.

Sestavine



  • 2,5 kg olupljenega krompirja, narezanega na kolobarje

  • 1 kos masla

  • 200 ml mleka

  • 300 ml sladke smetane

  • 2 lovorova lista

  • 2 sesekljana stroka česna

  • ščepec soli in popra

  • pest svežega timijana

  • pest ribanega parmezana


Priprava


1. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija pri običajnem programu (gretje zgoraj in spodaj brez ventilacije). Pekač premažite z maslom.

2. V lonec zlijte mleko, dodajte smetano, lovor in česen ter kuhajte dve minuti. Začinite s soljo in poprom.

3. Lonec odstavite z ognja in dodajte krompir ter timijan. Premešajte, da bo ves krompir pod gladino.

4. Vsebino lonca nato pretresite v namaščen pekač, potresite s parmezanom in vse skupaj za 45 minut postavite v pečico.
Preberite še: Umešana jajca: zares preprosta zamisel za čisto nov okus

Fotografija: /Getty Images
Datum Objave: 3.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

prilogekrompirJamie Olivergratiniran krompir

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.