Odprta Kuhinja

Ta recept za sladoled, narejen brez strojčka in mešanja, vas bo obnorel

cof
Odpri galerijo
A+   A-
Nigella pravi: okus je točno tak, kot ga pričakujemo: bogat, temen, grenek, rumast čokoladni minjon v sladoledni obliki. Potrjujem, vse je res.Nesramno poln in kremast čokoladen sladoled za tako malo dela, kot ga zahteva priprava. Gre za različico brez mešanja, angleško »no churn«, ki kljub uporabi sladkega kondenziranega mleka, ki marsikomu zaradi sladkobe ne ustreza, ta okus zares ni moteč. Recept je iz kuharice Nigelle Lawson Pri moji mizi, ona je namreč kar precej znana prav po tovrstni pripravi sladoleda. Nas je zasvojil. Bo tudi vas?

Domač čokoladen sladoled


Sestavine za 800 ml.

  • 150 ml kondenziranega mleka

  • 200 ml sladke smetane za stepanje

  • 25 g presejanega nesladkanega kakava

  • žlička instant kave

  • 3 žlice temnega ruma


Priprava


1. Kondenzirano mleko in smetano združimo v skledi pokončnega mešalnika. Po vrhu potresemo kakav, nato instant kavo in premešamo. Zelo verjetno bo kakav ostajal na površini in se oprijemal posode.

2. Stepamo tako dolgo, da se začne zgoščevati. Ko je smetana rahlo stepena, v tankem curku med stalnim stepanjem dolivamo rum. S plastično lopatko zdaj temeljito premešamo.

3. Posodi za shranjevanje (po 500 ml) nadevamo z zmesjo (druga bo napolnjena zgolj do tri četrt) in postavimo v zamrzovalnik za 8 ur ali čez noč. Ponudimo kar iz zamrzovalnika.
Priporočamo še: Čokoladni semifreddo s češnjevim prelivom

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 7.7.2020 ob 08:07

Več iz te teme:

čokoladaNigella Lawsončokoladen sladoled

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.